Beşler, 80 ayrı ürünün kolay ve hızlı bir şekilde tüketileceği fast food zinciri kuruyor. Şirket bu yıl sonuna kadar 8 fast food mağazası açacak.
Cumhuriyet, İkbal gibi sucuk markalarının fast food'a girmeleri Beşler'i de harekete geçirdi. Şirket hamburgere karşı Türk damak tadına uygun ürünler satacak yeni bir fast food zinciri kurmaya karar verdi. 1945 yılından beri Türkiye'de sucuk, salam, sosis, kavurma gibi et ve et ürünleri üretimi yapan Beşler, 80 ayrı ürünü ile fast food sektörüne girecek. Aylık 600 ton et ve et ürünü üreten Beşler, tüketicilerinin yemek alışkanlıklarını inceleyip, ona göre ürünleri belirleyecek. Beşler şirketinin ortaklarından Mustafa Ayman, sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinin kolay ve pratik bir şekilde tüketileceği ilk fast food restoranı İstanbul Karagümrük'te açacaklarını söyledi.
59 YILLIK ŞİRKET Ayman, 2004 sonuna kadar Türk damak tadına hitap edecek fast food restoranların sayısının 8'e yükseleceğini ifade ederek, tüketicilere farklı tatlar sunmak için yeni yatırımlar yapacaklarının da sinyalini verdi. 59 yıl önce et ve et ürünleri sektörünün piri olarak kabul edilen Bahri Beşler tarafından kurulan Beşler Sucuk, aynı zamanda Türkiye'nin ilk özel entegre et üreten firması unvanını taşıyor.
KRİZ REÇETESİ 2001'deki kriz ve durgunluk birçok şirket gibi Beşler'i de etkileyince şirketin kurucusu Bahri Bey'in oğlu Ahmet Beşler kurtuluş reçetesi için formüller aramaya başladı. Ürün kalitesinden ödün vermemek için üretim miktarını düşüren Beşler, üretimi neredeyse yarı yarıya düşürdü. Firmanın düzlüğe çıkması için ortaklık arayışına giren Ahmet Beşler, bir süre sonra Ayman Döviz'in sahibi Mustafa Ayman ile yeniden yapılanma çalışmalarına başladı. Yeniden yapılanma projesi için 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına işaret eden Ayman, ayrıca İstanbul yakınlarında yeni bir üretim tesisi açmayı planladıklarını belirtti. Ayman, 2006'dan itibaren ise yeni üretim tesisinde aylık bin tonluk üretim kapasitesine ulaşacaklarını dile getirdi.