Bir Akdeniz evi lezzet durağı oldu
Bodrum'daki Denizhan Et Lokantası, ızgara ve kebaplarının yanı sıra tava ve güveçleriyle de Türk yemeklerinin bir sentezini yapıyor.
Bodrum'da tatilini geçirip de lezzetli bir et yemeği tatmak isteyenler için Denizhan Et Lokantası, son derece sıcak bir ortamda, müstakil bir Akdeniz evinde hizmet veriyor. Taş, tuğla ve ağacın birleşiminden oluşan bu mekanda bir öğlen veya akşam yemeği yemeye karar verdiyseniz, yöresel lezzetlere ve bol porsiyonlara önceden hazırlıklı olmalısınız. 1998'da açılan mekanda her klasik et lokantasında olduğu gibi ızgara, et ve kebap çeşitleri var. Ancak rakiplerinden farklı bir senteze ulaşmış durumda. Mekanın sahibi ve işletmecisi Deniz Eyinç bu sentezi şöyle açıklıyor: "Bodrum gibi sıcak bir yerde alışılagelmiş kebapçılık anlayışının dışına çıkmayı düşündük. Izgaranın yanı sıra tava yemekleri ve Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Marmara mezeleriyle Bodrumlular'ın karşısına çıktık."
SEBZELER BAHÇEDEN Büyük bir bahçesi, biri açık ve diğeri kapalı terası bulunan lokantada toplam 280 kişiye servis yapabilme imkanı var. Günün çorbasıyla açılan mönüsü, salata ve mezeler, sıcak mezeler, kebap ve ızgaralar, tava ve güveçler, tatlılar, meyveler şeklinde gruplandırılmış. Meşrubatların yanı sıra her türlü alkollü içecek de bulunuyor. Lokantanın en büyük özelliklerinden biri, kullanılan patlıcan, domates, salatalık, turp, marul gibi sebzelerin çoğunun arka bahçelerindeki bostanda yetişiyor olması. Ayrıca turşularını da kendileri yapıyorlar. Kebaplarının lezzeti ise kullanılan pek çok malzemenin farklı bölgelerden geliyor olması. Örneğin şalgam Adana'dan, tulum peyniri Rami'den, salça ve baharatlar Antep ve Urfa'dan geliyor. Bunun yanı sıra yerel zeytinyağı kullanılıyor. Tüm bunların özel olarak satışı da yapılıyor. Turgutreis yolu üzeri, Beylikkırlar Mevkii, Konacık, Bodrum. Tel: (0252) 363 76 74
|