|
|
Ahududulu kremalı sandviç
Zeytinyağı, jülyen kesilmiş limon kabuğu ve susamı bir tencereye koyup, 1-2 dakika ısıtın. Ateşten alıp, soğumaya bırakın, limon kabuklarını çıkartın. Zeytinyağlı susamlara şarap, limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edip, karıştırın. Un ve toz bademi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Hamuru elinizle toplayıp, yoğurun. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölüp yuvarlayın ve yassılaştırarak 7,5 cm. çapında bisküvi şekli verin. (Ya da unlu bir yüzeyde açıp, 7,5 cm'lik bir kalıpla 12 adet bisküvi kesin.) Hafif yağlanmış bir fırın kağıdına yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün. 6 adet bisküvi üzerine kıyılmış badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, soğutun. Krema ve 1 çorba kaşığı şekeri hafif çırpın. Labne ve vişne suyunu ekleyip, karıştırın. 6 adet bademsiz bisküvinin üzerine krema ve ahududu koyun, üzerlerine bademli bisküvileri sandviç gibi kapatıp, servis yapın. Not: Şoklu ahududu kullanırsanız vişne suyu yerine paket içinde biriken ahududu suyunu kullanın.
MALZEMELER (6-8 kişilik) * Yarım su bardağı zeytinyağı * 5 cm'lik limon kabuğu (jülyen kesilmiş) * 2 tatlı kaşığı susam * 1/4 su bardağı beyaz şarap * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi * 5 çorba kaşığı tozşeker * 2 su bardağı un * 50 gram badem (toz) * 1 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış) * 25 gram badem (kıyılmış) İç malzemeleri: * 1 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı pudraşekeri * 125 gram labne peyniri * 2 çorba kaşığı ahududu likörü ya da vişne suyu * 250 gram ahududu (taze veya şoklu)
|