kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Cevizli hindi
Limonun suyunu sıkın, kabuğunu ayırın. Limon kabuğu ve suyu etlere ilave edip, 10 dakika haşlayın. Ateşten almanıza yakın tuz ilave edin. Etleri kendi suyunda soğutun. Limon suyu, zeytinyağı, sirke, ceviz, ufalanmış bayat ekmek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Bu karışıma etin haşlama suyundan 75 ml ilave edip, koyu bir sos hazırlayın. Roka veya tere yapraklarını servis tabağına yayın. Sosun yarısı ile etleri harmanlayın ve roka yapraklarının üzerine yayın. Kalan sosu da etlerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
500 gram hindi bonfile
* Yarım adet limon
* 500 ml su (kaynar)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* 80 gram ceviz (iri dövülmüş)
* 4 dilim bayat ekmek (ufalanmış)
* 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
* 2 demet roka veya tere yaprakları (iri doğranmış, süslemek için ayrılmış)

Fasulyeli banvit
Makarnaları tuzlu suda 6-8 dakika haşlayıp, süzün. Zeytinyağını tavada kızdırın. Fasulye ve soğanı 2-3 dakika hızlı ateşte karıştırarak kızartın. Erişte söğüşü ilave ederek 1-2 dakika daha karıştırın. Soya sosu, karabiber, zencefil ve makarnayı da katarak iyice harmanlayın. Tulum peynirini serpin. Reyhan yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket tavuk erişte söğüş
* Yarım paket erişte makarna
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 150 gram yeşil fasulye (1-2 cm. uzunluğunda lokma lokma doğranmış)
* 6 adet taze soğan (3-4 cm uzunluğunda doğranmış)
* 6 çorba kaşığı soya sosu
* 1 çorba kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 50 gram tulum peyniri (ufalanmış)
* 3 sap reyhan (yapraklanmış)

PÜF NOKTASI
* Alev veya ateşi söndürmek için
Sakın su kullanmayın, hemen biraz süt dökün.

* Peynirleri saklarken Buzdolabınıza koyduğunuz peynirlerin bozulmaması için kavanozlara koyup saklayın.

* Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçler Üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

* Anahtar temizliği için 1 ölçü zeytinyağı ve yarım ölçü petrol karışımına batırın. Birkaç saat sonra çıkarıp kurutun.

* Armutu saklarken Sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz.

* Süte biraz karbonat atarsanız Çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Soğan yahnisi   / 28-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 27-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2004
AYŞE ÖZYILMAZER
Eski sevgili çok mu lazım yani?
Ben terk ettim, sen terk...
GÜLSE BİRSEL
Spor, sanat için midir, halk için mi?!
Köşemi dikkatle...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kırmızı mercimekli dip
Mercimek,...
Sezonun ilk daveti
Sezonun ilk daveti
Uzun süredir hayalet şehir kıvamındaki İstanbul, yavaş yavaş...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
Hakko'nun Şakası!
Şimdilerde sosyetede herkes...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.