Lezzet Güneşi
Kırmızı mercimekli dip Mercimek, su, sarmısak ve patatesi karıştırıp, kaynatın. Ateşi kısıp, kapağını kapatmadan mercimekleri yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağında, soğanları karamelize oluncaya kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 8 dakika pişirin. 2 çorba kaşığı sığanı bir tabağa alıp, tavada kalan soğanlara baharatları katın ve karıştırarak pişirin. Ateşten alıp, limon suyunu ilave edin. Mercimekli karışımı, tavadaki soğanlar ve kalan yağ ile topakları ezilene kadar robottan geçirin. Üzerine ayırdığınız soğanları koyarak servis yapın.
MALZEMELER (2 kase) * 150 gram kırmızı mercimek * 500 ml su (kaynar) * 2 diş sarmısak (4'e bölünmüş) * 1 adet orta boy patates (iri doğranmış) * 60 ml zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan (ince dilimlenmiş) * Yarım tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı kişniş * 1/4 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber * 2 çorba kaşığı limon suyu
|