|
|
|
|
|
|
İki yılda tam 100 kilo verdi
Şişmanlık sınırı ölümcül aşamaya dayanan Gök, kendi yöntemleriyle 200'den 100 kiloya inmeyi başardı.
Elektrik mühendisi Gök iki yıllık azim öyküsünü anlattı: "Diyetimi kendim geliştirdim. Günde 1300 kaloriyi geçmedim. Gece sekizden sonra yemedim. Her şeyi tadıp, yarım bıraktım."
Yavaş yavaş verdim "Diyetler komik geliyordu. 200 kilo adam bir kibrit kutusu peynirle doyar mı? Hızlı kilo vermek tehlikeli olduğu için bu işi iki yıla yaydım."
200 kiloydu yarısını attı!
200 kilo olan Ahmet Süha Gök, ölüm aşamasındaki şişmanlık sınırından iki yılda uyguladığı müthiş yöntemlerle 100 kiloya düştü.
Ahmet Süha Gök kilolarının tam olarak yarısını verdi. 200 kilodan 100 kiloya inmeyi başardı. Ölüm aşamasında şişmanlık sınırından iki yıl içinde kendi yöntemleri ile kurtulan Ahmet Süha Gök "şimdi artık yalnızca şişmanım" diyor. O da Kahramanmaraş'ın ünlü dondurmacısı Recep Usta gibi obezliğin çok üzerinde morbit obez sınırındaydı. Recep Usta 350 kiloya doğru hızla ilerlerken o ölümle kalım arasındaki ince çizgiyi geçip kilo vermeye başladı. Önce altı ay içinde elli kilo verip obez oldu, şimdi ise yalnızca kilolu... Bu aşamaya gelmek iki yılını aldı. Recep Usta 350 kiloya ulaşıp hayatını kaybettiğinde en çok üzülenlerden biri de hiç tanımadığı ve görüşmedikleri halde Ahmet Süha Gök oldu çünkü "Ben başardım o da başarabilirdi" diye bir ümit içinde kaldı.
GECE YEMEK MAHVETTİ Gök çocukluktan beri iri olduğunu şişmanlık nedeniyle askerlik yapmadığını anlatırken, "İnsan sürekli kilolu olunca daha fazla kilo almak normalleşiyor" diyor. Yüz yirmi kilolardan sonra 150 kiloya çıkması ise yıllardır yaptığı bady jimnastiği bırakmasıyla olmuş. "Spor yaparken yediğim kadar yemeği sürdürdüm, iki yüz kiloya ulaşırken bu kadar kilo aldığımı fark etmedim"bile diyor. İki kat merdiveni çıkması saatler sürünce, tansiyonu sürekli tırmanınca, doktorları arabasının önünü kesip 'neden kilo vermeye başlamıyorsunuz' diye sorunca bile kilolarının bu denli problem olacağını düşünmemiş. Hayatım normal akışında sürüyordu ama zor sürüyordu. Yanımda sürekli 100 kiloluk halter taşır gibiydim. Geceleri uyayamıyordum. Ya da oturduğum her yerde uyuklamaya başlıyordum." Diye anlatıyor 200 kilo olduğu günleri. Kebap, abur cubur, gece yemek yemeleri sayesinde kilo alma ritminin her gün artarak devam ettiğini anlatan Ahmet Süha Gök, "İnsan bir sabah uyanıp kendini 200 kilo bulmuyor ki kilolar adım adım ilerlediği için hala şişmanım diyorsunuz ama aslında sınırı geçip ölüm aşamasına yaklaşmış olduğunuzu sonradan anlıyorsunuz. Kilo almak dünyanın en kolay şeylerinden biri" diyor. Annesi ise "Bir anne için hayattaki en zor şeylerden biri çocuğuna yeme demesidir. Ben onun yemek yememesi için her şeyi yapıyordum. Sonra da vicdan azabı çekiyordum. Çok üzülüyordum" diye anlatıyor yaşadıklarını.
30 BEDEN İNCELDİ Bugünlerde 42 beden kıyafet alıyor. 130 kilodan sonra mağazalara gidip alışveriş yaptığını bunun onun için büyük bir lüks olduğunu hatta bu aşamaya gelmek için ciddi mücadele verdiğini söylüyor. Çünkü onun değişimi birkaç kilo ve beden olmamış, Türkiye'de bulunmayan 71 bedenden 42 bedene geçiş yapmış. Yıllarca hiçbir mağazadan alış veriş yapamadığını anlatırken, "Türkiye'de şişman olmak çok çok daha zordur. Kot pantolonlarımı ancak Amerika'da özel siparişlerle getirtebiliyordum. Türkiye'den gömlek iç çamaşırı bile almam mümkün olmuyordu. İnsanın cebinde parası varken hiç bir şey alamaması hep aynı şeyleri giymek zorunda olması inanılmaz bir şeydir"diyor.
Esra TÜZÜN / HABER MERKEZİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|