PÜF NOKTASI
Kuru gıdaları saklarken... * Un, şeker, kuru bakliyat türü kuru gıdalar cam kavanozlarda saklanmalı.
* Şeker, ağzı iyice kapalı kavanozda iki sene, esmer şeker ise dört aya kadar saklanabilir.
* Patatesler serin ve kuru bir yerde saklanmalı. Ancak buzdolabına koyulmamalı.
* Pirinç, serin ve kuru yerde ağzı iyice kapalı olarak, iki seneye kadar saklanabilir.
* Aldığınız kuru gıdalar (özellikle un, mısır unu) kavanozlara koymadan önce yedi gün buzlukta saklarsanız, içlerinde olabilecek görünen veya görünmeyen zararlı canlıların ölmesini sağlarsınız ve bunların diğer kuru gıdalarınıza da geçmesini engellemiş olursunuz.
* Keklerinizi sakladığınız kabın içine yarım elma koyarsanız, kekleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.
* Zeytinyağınızın ömrünü, cam şişenin içine bir küp şeker atarak uzatabilirsiniz.
|