|
|
Şeftalili rulo
Fındıkları teflon tavada 3-4 dakika kavurun, robottan geçirin. Mısır nişastası, vanilya ve sirkeyi yumuşak bir macun oluncaya kadar karıştırın. Yumurta aklarını, katılaşıp kabarana kadar çırpın. Şekerli macunu azar azar ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız beze, kabı ters çevirdiğiniz zaman dökülmemeli. Toz fındıktan 2 çorba kaşığı ayırıp, kalanı bezeye ilave edin ve karıştırın. 23x33 cm. ebatlarında sığ bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan fındıkları serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, bezenin üstü matlaşıp sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tepsinin boyutlarından 5'er cm. daha geniş yağlı kağıt kesip, düz bir zemine yayın ve üzerine pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız bezeyi tepsiden kağıdıyla beraber alıp, pudra şekerli kağıda ters çevirin. Hazırladığınız kremayı, bezenin üzerine kenarlardan 1'er cm. kalacak şekilde yayıp, bezeyi kağıt yardımıyla bir kısa kenardan diğerine doğru rulo yapın. Ruloyu servis tabağına alıp, pudra şekeri serpin. Hazırladığınız sosu rulo ile birlikte servis yapın. Şeftalili krema: Şeftaliyi soyup, küp doğrayın. Portakal kabuğu rendesi ve şeker ile karıştırıp, kremayla çırpın. Şeftalili sos: Şeftaliyi soyup, çekirdeğini çıkartın, şeker ve portakal suyu ile birlikte robottan geçirin.
MALZEMELER (6-8 kişilik) * 6-8 kişilik * 75 gram fındık (soyulmuş) * 1 tatlı kaşığı mısır nişastası * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi * 4 adet yumurtanın beyazı * 2/3 su bardağı tozşeker * Pudraşekeri (süslemek için) Şeftali kreması: * 1 adet büyük boy şeftali * 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 su bardağı krema Şeftali sosu: * 1 adet büyük boy şeftali * 2 çorba kaşığı pudraşekeri * 4-6 çorba kaşığı taze portakal suyu
|