|
|
Naneli kabak çorbası
Zeytinyağını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Kabak ve kuru naneyi katıp, iyice karıştırın. Üzerini kapatıp, hafif ateşte, üzeri kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sebze suyunu ilave edin. Kaynama noktasına gelince ateşi iyice kısın. Nanelerin yapraklarını saplarından ayırıp, yaprakları çorbaya katın. Kapağını kapatıp, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ateşten alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra robottan geçirin. Bir kaba alıp, soğumaya bırakın. Üzerini kapatıp, en az 4 saat buzdolabında saklayın. Servis yapmadan önce tuz, karabiber serpip, karıştırın. Soğuk çorbanızı servis tabaklarına koyduktan sonra ortalarına 1'er çorba kaşığı krema ve taze nane yaprağı koyarak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 kg. kabak (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (doğranmış) * Yarım tatlı kaşığı kuru nane * 6 su bardağı sebze suyu (kaynar) * 3-4 dal taze nane * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 6 çorba kaşığı krema
|