Püf noktası
Baharatlar: * Baharatlar asla ocakların üzerindeki veya yakınındaki raflarda saklanmamalı. Çünkü ısı ocaklardan yukarı çıkar ve bu raflardaki baharatların ısısının artmasına ve dolayısıyla lezzetlerini kaybetmelerine, renklerinin ve kokularının değişmesine yol açar.
* Baharatların küçük miktarda alınıp, tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü böylece, her zaman taze ve lezzetli baharat kullanmış olursunuz.
* Ülkemiz mutfaklarındaki uygulamanın tersine baharat ve otlar, buzlukta veya buzdolabında saklanmalı. İkinci iyi bir saklama yöntemi ise mutfağın serin, kuru ve karanlık bir köşesinde saklanmaları.
* Baharatları satın alırken öğütülmemiş olarak alırsınız, bir seneye kadar saklayabilirsiniz.
* Sarmısağı soyarak zeytinyağının içinde saklayabilirsiniz. Sarmısakları kullandıktan sonra kalan yağ, sarmısakla tatlandırılmış enfes bir salata sosu olacaktır.
ÇAY: * Çayı, mutlaka ağzı iyice kapanabilen kavanozlarda, mutfağın serin ve karanlık bir köşesinde saklayın.
|