|
|
Püf noktası
Buzdolabında ve derin dondurucuda doğru saklama yöntemleri: Doğru saklama yöntemlerini kullanarak gıdalarınızın ömürlerini uzatabilir, dolayısıyla bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Yiyeceklerin yanlış yöntemlerle saklanması yalnız bütçeye değil, sağlığa da zarar veriyor. Tüm gıdalar için geçerli olan en önemli kural, bozulma şüphesi olan gıdaların saklanmayıp, hemen atılması. Bozulmuş gıdaları atarken de çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu gıdalar mümkünse, açık olarak değil de kimsenin ulaşamayacağı şekilde sarılarak atılmalı.
* Genellikle gıdalar serin ve kuru yerlerde saklanmalı. Buzdolapları da çok doldurulmamalı. Çünkü çok dolu buzdolaplarında, hava rahatça dolaşamadığı için iyi soğutma sağlanamaz. Buzdolabının en sıcak bölmesi 5-7 derece ve en soğuk bölümünün ise -4 derece olması gerekiyor. (Buzluk ve derin dondurucu bu bölümlere dahil edilmemiştir.)
* Buzdolabınızın içinde bir küçük kapta saklayacağınız karbonat, gıdaların kokularını emerek kötü kokuların oluşmasına engel olacaktır.
|