|
|
PÜF NOKTASı
Yumurta: * Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için, 2 çorba kaşığı tuzu 500 ml. suda eritin ve yumurtaları bu suya atın. Batarsa tazedir.
* Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek şekilde yerleştirilmelidir.
* Yumurta, kendi kartonu içinde buzdolabında 5 haftaya kadar saklanabilir. Çünkü bütün bildiklerimizin aksine yumurta, kabuğu içine koku geçirebilir. Bunun için, açık olarak saklanması yerine, kapalı olarak saklanması koku almasını engeller.
* Yumurta sarısını buzdolabında, içine 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ koyduğunuz ağzı kapalı saklama kabı içinde 4 gün saklayabilirsiniz. Yumurta beyazı da plastik saklama kapları içinde 2-4 gün saklanabilir. Yumurta, katı haşlanmış olarak buzdolabında 8-10 gün tazeliğini korur.
* Yumurta kabuklu olarak dondurulamaz. Ama kırılmış yumurta, yumurta beyazı veya sarısı, pişmiş yumurta sarıları dondurulabilir.
* Yumurta beyazı sıkıca kapalı bir saklama kabında dondurulmalıdır. Sadece yumurta sarısını veya kırılmış yumurtayı dondurabilmek için 1/8 çay kaşığı tuz veya bir buçuk çay kaşığı şeker katabilirsiniz.
|