Lezzet Güneşi
Limonlu sufle Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın. Derin bir kapta yumurta sarılarına şekeri katın, koyulaşıp, krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Mikser düşük devirde çalışırken sırasıyla süt, un ve limon suyunu ilave ederek hamuru hazırlayın. Yumurta beyazlarını kar kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıp, plastik spatulayla hamura katın. Çırpmadan spatulayla karıştırarak yedirin. Karışımı 1 litre kapasiteli bir fırın kabına dökün. Karışımın olduğu kabı, su içteki kalıbın yarısına gelecek şekilde, içi kaynar su dolu daha büyük bir fırın kabının içine oturtun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında krem karamel gibi katılaşıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Arzu ederseniz üzerine elenmiş pudraşekeri serperek ılık servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 3 adet yumurta * 1 su bardağı tozşeker * 1,5 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı kekun * 3 limon suyu
Patlıcan yatağında semizotu Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. Patlıcanlara, ekmek, sirke, sarmısak, yoğurt, ceviz, zeytinyağı ve tuzu katın, iyice karıştırıp servis tabağına yayın. Semizotu, soğan, maydanoz, yeşil biber ve domatesi harmanlayın, patlıcanlı karışımın üzerine yerleştirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4 adet patlıcan * 1 demet semizotu (yapraklanmış) * 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış) * 3 çorba kaşığı sirke * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 4 çorba kaşığı yoğurt (süzme) * 2 çorba kaşığı ceviz (dövülmüş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 2 sap maydanoz (yapraklanmış) * 1 adet yeşil biber (ince kıyılmış) * 1 adet domates (küçük küp doğranmış) * Tuz (arzu edilen miktarda)
|