kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
  » Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tavşancıl'da tren kazası
Tavşancıl'da tren kazası

İzmit'in Tavşancıl ilçesi yakınlarında iki tren kafa kafaya çarpıştı. İlk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var.

Tavşancıl yakınlarda çarpışan iki trenin Başkent Ekspresi ile Adapazarı Ekspresi olduğu bildirildi. Kaza'da çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların başta Gebze Devlet Hastanesi olmak üzere çevre hastanelere yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

BAKAN YILDIRIM: İSTİFA ETMEYECEĞİM
Yıldırım, Tavşancıl Beldesi'nde kaza yerindeki incelemelerinin ardından Gebze Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. ''Başkent Ekspresi ile Adapazarı Ekspresi'nin çarpışması sonucu 4 yolcunun öldüğünü, 70 civarında yaralının da hastanelere kaldırıldığını'' ifade eden Yıldırım, ''Şu anda hastanelerde 22 yaralı var'' dedi.
''İstifa edecek misiniz'' şeklindeki bir soruya, ''Düşünmüyorum, uygun bulmuyorum'' diye yanıt veren Bakan Yıldırım, ''Karayollarında yılda 5 bin kişi ölüyor, aldığım ilk izlenimlere göre kaza ışık ihlalinden. Ölenlerden 2'si demiryolu işçisi, ancak nerede çalıştıklarını, niçin burada bulunduklarını henüz bilmiyorum'' dedi.
Bakan Yıldırım, ölü sayasının daha fazla olabileceği yönündeki
ısrarlı sorular üzerine de ''Tedavi gören yaralı sayısı 22, ancak
birbirinden ayrılmasına çalışılan lokomotiflerde ölü olup olmadığını
bilmiyoruz, ayrıştırmadan sonra ortaya çıkacak'' dedi.

BAŞBAKANLIK ACİL DURUM YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 4 ÖLÜ 67 YARALI

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü Tavşancıl'da meydana gelen tren kazasında saat 19.50 itibarıyla 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 67 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Arama Kurtarma Medikal Ekibi Başkanı Halil Sayın ise, Tavşancıl'da kaza yapan trenlerin lokomotiflerinden 1 yaralı ve 2 ceset çıkardıklarını belirterek, ''İçeride 5 ceset var. Artık canlı aramıyoruz'' dediği bildirildi.

Reuters haber ajansı Jandarma kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölü sayısının 6 olduğunu yaralı sayısının ise 100 civarında bulunduğunu bildirdi. Tavşancıl Belediye Başkanı ise olay yerinden bir TV kanalına yaptığı açıklamada ölü sayısının 5 olduğunu belirtti.

Alınan ilk bilgilere göre, Adapazarı Ekspresi ile Başkent Ekspresi'nin çarpışması sonucunda 4 vagonda ağır hasar olduğu bildirildi. Anadolu Expresi'nde hasarın büyük olduğu, Başkent Ekspresi'nde ise nispeten daha az bir hasar olduğu bildirildi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Tavşancıl Beldesi'nde meydana gelen tren kazasının ardından SSK Sopalı Hastanesi'ne 14 yaralının ulaştığı bildirildi. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde de 9 yaralı bulunuyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Fikret Ak, yaptığı açıklamada, olayın ardından yaralıların hastanelere sevkinin devam ettiğini söyledi.

VAGONLARDA SIKIŞANLAR VAR

Vagonlarda sıkışık olan yaralılar bulunduğunu belirten Ak, çevre hastanelerde tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Ak, olay yerinden hastanelere yaralı sevkıyatının sürdüğünü bildirdi.

KAZA SAATİ 16.51 OLARAK TESPİT EDİLDİ

Başkent Ekspresi ile Adapazarı Bölgesel Ekspresi'nin çarpışması sonucu meydana gelen kazanın saati 16.51 olarak tespit edildi. Alınan bilgiye göre, Başkent Ekspresi saat 10.20'de Ankara'dan, Adapazarı Ekspresi de Saat 15.17'de Haydarpaşa Garı'ndan hareket etti. İki tren saat 16.51'de Tavşancıl'da çarpıştı. Bu arada, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal da kaza yerine hareket etti.

ÖLEN MAKİNİSTLERİN ADI

Öte yandan, Başkent Ekspresi makinistlerinin Soner Gürkan ile Hasan Yücedağ, Adapazarı Ekspresi'nin makinistlerinin de Durmuş Akgül ile Ali Polat olduğu öğrenildi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE SİNYALİZASYON HATASI

Kaza'nın ardından yapılan ilk açıklamalarda kazanın sinyalizasyon hatasından dolayı meydana geldiği duyruldu. Makinistler Derneği Başkanı Musa Ayar yaptığı açıklamada kendilerine gelen verilerin ışığında kazanın sinyalizasyon hatasından kaynaklandığını açıkladı. Tavşancıl Belediye Başkanı'da kazanın kırmızı ışıkta geçilmesi nedeniyle meydana geldiği ihtamilinin büyük olduğunu söyledi.

KOCAELİ'DE İL KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Tavşancıl Beldesi'ndeki tren kazasına ilişkin Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya başkanlığında İl Kriz Masası oluşturulduğu bildirildi.

Kocaeli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tren kazasıyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Kurtkaya'nın başkanlığında oluşturulan İl Kriz Masası'nın irtibat telefonlarının 0262 321 10 29 ve 0262 331 96 96, Kocaeli Valiliği irtibat telefonunun da 0262 321 11 62 olduğu kaydedildi.

BAŞKENT EKSPRESİ'NDE 171 YOLCU VE 9 PERSONEL BULUNUYORDU

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Tavşancıl Beldesi'nde çarpışan trenlerden Başkent Ekspresi'nde 171 yolcu ve 9 personel bulunduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başkent Ekspresi 3 yolcu vagonu ile bir yemekli vagondan oluşuyor. Yetkililer, Adapazarı Ekspresi'ndeki yolcu sayısının ise belirlenemediğini kaydettiler.
DİĞER ANA SAYFA HABERLERİ
 Elazığ'da 5.5'lik deprem
 İstanbul yağmura teslim
 Bir günde sona erdi
ERGUN BABAHAN
Seçilmişlerin sınavı
Teröristlerin kendince hesapları...
YAVUZ DONAT
Irak'ta otorite boşluğu
Irak Cumhurbaşkanı ve dört...
IMKB
E: 18,909 D:% -2.50
DOLAR
S: 1,464,000 D:% 0.83
EURO
S: 1,786,000 D:% 0.00
Madalya kazanamazlarsa kesin film teklifi alırlar
Atina, olimpiyat oyunları için 202 ülkeden binlerce sporcuyu...
Irak'ta koalisyon çatırdıyor
Amerika'nın Irak'taki müttefikleri bir bir çekilmeye devam ediyor.
Sonucuna katlanırlar
1. Ordu Komutanı "Tartışmak bile yersiz" derken, İçişleri Bakanı, soruşturma...
Fahiş fiyatlı ilacı Teftiş Kurulu çözecek
Roche firmasına ait ilacın SSK'ya yüksek fiyattan satılmasının yeni İhale...
Lorenzo'nun kızı Vanessa
Lorenzo'nun kızı Vanessa
Kısa künyesi "Barselona, 1976" olan Vanessa Lorenzo, Endülüslü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.