|
Mutfağı güzel olan ülkenin, şarabı da güzel olur
|
|
Ben önümüzdeki 10 yıl içinde Türk şarapçılığının sürpriz bir hamle yapacağına inanıyorum. Hiç unutmuyorum, 15 yıl önce, ünlü Fransız aşçı Paul Bocuse İstanbul'a geldiğinde kendisiyle birlikte bir esnaf lokantasına yemeğe gittik. Yemekten sonra bana "Mutfağı bu düzeyde bir ülkenin şarapları da mutlaka gelişecektir" tahmininde bulunmuştu. Nitekim küçük ve butik imalatlar sırada bekliyorlar. Örneğin Melen, Pamukkale, Gülor... O gün orada eski bir arkadaşıma rastladım. Bülent Kalpaklıoğlu. Beş altı yıldır uğraşıyor. Artık merak içindeyiz. İlk şişe ne zaman ortaya çıkacak? Türkiyem, haydi ileri!
|