Domatesli piliç
Etleri, taze soğan, mercanköşk, sarmısak ve tavuk suyu ile harmanlayıp, teflon tavada her iki yüzünü 3 dakika pişirin. Salçayı karıştırarak suyla açın. Etleri domatesler ile birlikte fırın kabına yerleştirin ve aralarına salçalı suyu gezdirin. Üzeri açık olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kuşkonmazları kaynatarak ya da buharda pişirerek domatesli pilicin yanında servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 4 adet piliç göğsü * 250 gram kuşkonmaz (taze veya konserve) * Yarım su bardağından az taze soğan * Yarım su bardağından az mercanköşk * 2 diş sarmısak * 3 çorba kaşığı tavuk suyu * 500 gram kiraz domates * 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası * 1 çay bardağı su
|