kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Ballı ekmek
Domatesli piliç

Domatesli piliç

Etleri, taze soğan, mercanköşk, sarmısak ve tavuk suyu ile harmanlayıp, teflon tavada her iki yüzünü 3 dakika pişirin. Salçayı karıştırarak suyla açın. Etleri domatesler ile birlikte fırın kabına yerleştirin ve aralarına salçalı suyu gezdirin. Üzeri açık olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kuşkonmazları kaynatarak ya da buharda pişirerek domatesli pilicin yanında servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
4 adet piliç göğsü
* 250 gram kuşkonmaz (taze veya konserve)
* Yarım su bardağından az taze soğan
* Yarım su bardağından az mercanköşk
* 2 diş sarmısak
* 3 çorba kaşığı tavuk suyu
* 500 gram kiraz domates
* 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası
* 1 çay bardağı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ballı şeftali   / 17-07-2004
 Çay saati lezzetleri   / 16-07-2004
 Patatesli börek   / 16-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2004
 Lezzet ustasından   / 14-07-2004
 Kırışka   / 14-07-2004
 Ballı ekmek   / 13-07-2004
 İki farklı pizza tarifi   / 12-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 11-07-2004
AYŞE TÜTER
Yıldız şehriye
Yıldız şehriyeyi tuzlu bol kaynar suda 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.