|
|
Patatesli börek
Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, üzerine zeytinyağı ilave edin. Diğerlerini çırpın. Çırpılmış yumurtaları, tereyağı, yoğurt, kaşar peyniri ve havucu, rendelenmiş patatese katıp, harmanlayın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp ikiye bölün. Hazırladığınız harcı 8 eşit parçaya bölün ve bir parçasını kestiğiniz yufkanın düz tarafına 2 cm genişliğinde yayın. Malzemeli taraftan başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Kalan malzeme ve yufkalarla da işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tüm yufkaları alabilecek düz bir tepsiye koyup, üzerini streçle kapatın ve buzdolabında bir gece dinlendirin. Dinlendirdiğiniz ruloları 3 cm uzunluğunda kesin. Kesik tarafları tepsiye gelecek ve yanyana olacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Zeytinyağlı yumurta sarısını iyice çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 4 adet yufka * 4 adet orta boy patates (haşlanıp, rendelenmiş) * 3 adet yumurta * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 125 gram tereyağı (eritilmiş) * 1 su bardağı yoğurt * 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 adet havuç (rendelenmiş)
|