Kırışka
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, şekerle karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurta, süt, kuru üzüm ve elmaları ilave edin, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Yağlanmış 25 cm. çapında teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız karışımdan yarımşar kahve fincanı 4 adet dökerek, 2 seferde, birbirlerine değdirmeden bir yüzleri kabarmaya başlayıncaya kadar 2-3 dakika daha sonra yüzlerin çevirip 1'er dakika pişirin. Tüm yoğurt sosu malzemelerini karıştırıp, sıcak hamurlarla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çay bardağı kepekli buğday unu * 1tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 1 çay bardağı süt (kaymağı alınmış) * 1 çorba kaşığı kuru üzüm * 1 adet yeşil elma (çekirdekleri çıkartılmış, küçük küp doğranmış) Yoğurt sosu: * 1 çorba kaşığı yoğurt * Yarım tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı bal
|