|
|
Elma bohçaları
Un ve tuzu eleyip, tereyağını katın ve parmak uçlarınızla kırıklı bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. 1 çorba kaşığı soğuk su ilave edip, bir bıçakla karıştırmaya başlayın. Yoğurmaya pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar, gerekirse biraz daha su ilave ederek devam edin. Hazırladığınız hamuru buzdolabı poşetine veya streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru önce 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı, hafif unlu bir yüzeyde 26x13 cm ebatlarında açın. Her bir parçayı uzun kenarından ikiye bölerek 13x13 cm ebatlarında 8 adet hamur elde edin. Elma, tozşeker ve kuru üzümü iyice harmanlayın. Her bir hamurun üzerine, birer tatlı kaşığı irmik serpin. Hazırladığınız elmalı harcı hamurların ortalarına koyarak paylaştırın. Harçların üzerine de ikişer adet karanfil koyun. Harçlı hamurların kenarına fırça ile yumurta beyazı sürüp, köşelerini hafif sıkarak çanak şekli verin. Hazırladığınız hamurları spatula ile yağlanmış tepsiye birbirine değecek şekilde yerleştirin. Kalan yumurta beyazını fırça ile üzerlerine sürüp, tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirip, ılık krema ya da dondurma ile servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 350 gram un * Yarım çay kaşığı tuz * 150 gram tereyağı (yumuşatılmış) * 2 çorba kaşığı su (soğuk) Harç: * 350 gram elma (soyulmamış, çekirdekleri çıkartılmış, 1 cm küp doğranmış) * 75 gram kuru üzüm (1 gece suda bekletilmiş) * 50 gram tozşeker (+1 tatlı kaşığı serpmek için) * 4 çorba kaşığı irmik * 16 adet karanfil * 120 ml elma suyu * 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
|