kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Patatesli börek
Elma bohçaları

Elma bohçaları

Un ve tuzu eleyip, tereyağını katın ve parmak uçlarınızla kırıklı bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. 1 çorba kaşığı soğuk su ilave edip, bir bıçakla karıştırmaya başlayın. Yoğurmaya pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar, gerekirse biraz daha su ilave ederek devam edin. Hazırladığınız hamuru buzdolabı poşetine veya streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru önce 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı, hafif unlu bir yüzeyde 26x13 cm ebatlarında açın. Her bir parçayı uzun kenarından ikiye bölerek 13x13 cm ebatlarında 8 adet hamur elde edin. Elma, tozşeker ve kuru üzümü iyice harmanlayın. Her bir hamurun üzerine, birer tatlı kaşığı irmik serpin. Hazırladığınız elmalı harcı hamurların ortalarına koyarak paylaştırın. Harçların üzerine de ikişer adet karanfil koyun. Harçlı hamurların kenarına fırça ile yumurta beyazı sürüp, köşelerini hafif sıkarak çanak şekli verin. Hazırladığınız hamurları spatula ile yağlanmış tepsiye birbirine değecek şekilde yerleştirin. Kalan yumurta beyazını fırça ile üzerlerine sürüp, tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirip, ılık krema ya da dondurma ile servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
350 gram un
* Yarım çay kaşığı tuz
* 150 gram tereyağı (yumuşatılmış)
* 2 çorba kaşığı su (soğuk)
Harç:
*
350 gram elma (soyulmamış, çekirdekleri çıkartılmış, 1 cm küp doğranmış)
* 75 gram kuru üzüm (1 gece suda bekletilmiş)
* 50 gram tozşeker (+1 tatlı kaşığı serpmek için)
* 4 çorba kaşığı irmik
* 16 adet karanfil
* 120 ml elma suyu
* 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ballı şeftali   / 17-07-2004
 Çay saati lezzetleri   / 16-07-2004
 Patatesli börek   / 16-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2004
 Lezzet ustasından   / 14-07-2004
 Kırışka   / 14-07-2004
 Ballı ekmek   / 13-07-2004
 İki farklı pizza tarifi   / 12-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 11-07-2004
AYŞE TÜTER
Yıldız şehriye
Yıldız şehriyeyi tuzlu bol kaynar suda 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.