|
|
Pideli piliç gulaş
Un ve kırmızıbiberi plastik bir kapta karıştırın. Piliç etlerini kırmızıbiberli una bulayın. Geniş bir kabın içinde yağı ısıtın, soğanları sararıncaya kadar 5-6 dakika soteleyin. Domates salçası, şarap ve kaynar suyu ilave edin. Karıştırarak kaynattıktan sonra ateşi kısın ve üzeri kapalı olarak yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Kabı ateşten alın, karışıma yoğurt ilave edin ve soğumaya bırakın. Tereyağı, krema, sirke, yumurta, un ve maydanozu iyice karıştırın, karbonatı ilave edip, limon suyunu dökün ve karıştırın. 2 litrelik bir güveç kabının içini hafifçe yağlayın, hamuru kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Piliçli harcı hamurun üzerine dökün ve ısıtılmış 180 derece fırında önce üzeri kapalı olarak 30 dakika, daha sonra açık olarak 10 dakika pişirin.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 tabak piliç kaça kuşbaşı * 3 çorba kaşığı un * 1,5 çorba kaşığı kırmızıbiber * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet büyük soğan (çok iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 2/3 su bardağı beyaz şarap * 2/3 su bardağı kaynar su * 3 çorba kaşığı yoğurt Hamur için: * 125 gram tereyağı (yumuşatılmış) * 1,5 su bardağı kremao 2 çorba kaşığı sirke * 1 adet yumurta * 2,5 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı karbonat * 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
|