Mutfakta Lezzet Güneşi
Acılı kanat Kanatların kalın kısımlarına 2 adet derin kesik açın. Bir kapta zeytinyağı, sarmısak, kırmızıbiber, kimyon, zerdeçal, kişniş, limon kabuğu, toz kırmızıbiber ve köriyi karıştırıp, kanatları bu karışıma ilave edin. İyice harmanlayıp, üzerini kapatın ve en az 3 saat (arzu ederseniz gece boyunca) buzdolabında dinlendirin. Kanatları pişinceye kadar kızartıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 12 adet piliç kanat * 2/3 su bardağı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı kimyon * 1 çorba kaşığı zerdeçal * 1 çorba kaşığı kişniş * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 2 tatlı kaşığı acı köri
Fındıklı acılı ezme Fındıkları iri taneli olacak şekilde dövün. Fındık, bayat ekmek içi, sirke, sarmısak, zeytinyağı, pulbiberin yarısı, yoğurt, maydanozun yarısı ve sivri biberi iyice karıştırın. Tost ekmeği dilimlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üzerleri sararıncaya kadar 5-6 dakika kızartın. Hazırladığınız fındıklı malzemeyi kızarmış ekmek dilimlerine sürün. Kalan pulbiber ve maydanozu üzerlerine serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1,5 su bardağı fındık * 2 dilim bayat ekmek içi * 2 çorba kaşığı sirke * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * Yarım kahve fincanı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı acı pulbiber * 5 çorba kaşığı yoğurt (süzme) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 adet sivri biber (ince kıyılmış) * 6 dilim tost ekmeği
|