Otlu pilav
Pirince 4 çorba kaşığı tuz katın, üzerine 4 su bardağı kaynar suyu döküp, en az 1 saat bekletin. Pirinci bol su ile unlu suyu gidene kadar yıkayıp, süzün. Kalan kaynar suya pirinç, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte arada karıştırarak pirinç, suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu, taze soğan, marul ve maydanozu harmanlayın, pilava katıp, pirinçleri ezmeden iyice karıştırın. Üzerine limon suyu gezdirin. Fesleğen yapraklarını serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 7 su bardağı su (kaynar) * 1/4 su bardağı zeytinyağı * 1/3 su bardağı dereotu (ince kıyılmış) * 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) * Yarım demet marul (ince kıyılmış) * 3/4 su bardağı maydanoz (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı fesleğen yaprağı (iri doğranmış) * 1/4 su bardağı limon suyu * Tuz, karabiber
|