Mutfakta Lezzet Güneşi
Sucuklu makarna Kaynar tuzlu suda makarnaları 10 dakika haşlayın. Isıtılmış yağda biber salçası, domates salçası, sarımsak ve domatesi karıştırıp, 3-4 dakika soteleyin. Makarnayı süzüp, salçalı karışıma ekleyin. Kremalı mantar çorbasını süt ve su ile pişirip, makarnaların üzerine gezdirin. Isıtılmış yağda sucukları 2-3 dakika soteleyip, makarnaya katın. Makarnanın üzerine kekik ve lor peyniri serpip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı domatesli burgu makarna * Yarım su bardağı yüksük makarna * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 1 paket kremalı mantar çorbası * Yarım su bardağı süt * Yarım su bardağı su * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım kangal sucuk (dilimlenmiş) * 1 su bardağı lor peyniri * 1 çorba kaşığı kekik
Kayısılı biftek Kayısıları bir kaba koyup, üzerlerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edin. Kayısılar şişene kadar yaklaşık 1 saat bu suda bekletip, süzün. Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak, baharatlar, hardal tohumu ve bademleri ilave edin. Soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domatesleri ekleyip, yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biftek, et suyu ve domates salçasını da tavaya koyup, etler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Kayısıları ilave edip, kapağını kapatmadan sos koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1,5 kg. biftek * 225 gram kuru kayısı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet soğan (dilimlenmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 tatlı kaşığı kimyon * 1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş) * 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber * 1,5 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber * Yarım tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı hardal tohumu * 30 gram badem (iri doğranmış) * 2 adet orta boy domates (soyulup, doğranmış) * 1,5 su bardağı et suyu * 1 çorba kaşığı domates salçası * 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
|