|
Çeşme ruhunu kaybetmiyor
|
|
Son yıllarda çok popüler olan Çeşme, her şeye rağmen huzurlu ortamını koruyor. Çeşme bir tatilcinin otelinden çıkar çıkmaz ayaklarını suya sokabileceği kumsallara ve eğlenceli mekanlara sahip. İşte ünlü tatil beldesinin popüler otel, restoran ve beach club'ları...
*** Çeşme bu sezon tam tadında
Son yıllarda çok popüler olan ve bu yüzden Bodrum'a benzemesinden korkulan Çeşme her şeye rağmen ruhunu kaybetmedi. Eğlence hayatı ön plana çıksa da huzurlu ortamını koruyor
AQUA İşte Çeşme'nin gizli ve gerçek yıldızı! Geçen yıl üç genç girişimcinin devralmasıyla kaderi değişen yılların, kendi halindeki şifalı su havuzu, iki yıldır İzmir ve İstanbul sosyetesinin gizli sığınağı oldu. Doğayla iç içe, çam ağaçlarının altında, deniz kenarında, ilk inşa edildiği mütevazı haliyle, içi şifalı su dolu bir havuz düşünün. Suyun sıcaklığı 38 derece. Özellikle akşam saatlerine doğru, güneşin batmasına yakın, deyim yerindeyse 'ful çekiyor'. Yaklaşan akşam saatiyle beraber dışarıda Çeşme'nin deli esen rüzgarı hafif hafif üşütmeye başlamışken, giriyorsunuz sıcacık su dolu havuzun içine. Deniz, hemen yanıbaşınızda. Suyun içindeyken, ısmarladığınız içki, buzlu bardakta servis yapılıyor. Hava serin, su sıcak, içki buz gibi. Çam ağaçlarına asılmış minik fenerler ateş böcekleri gibi göz kırpıyor. Ve aynı ağaçlardaki ağustos böcekleri de akşam konserine başlamış. Derinden gelen bir müzik. Dilerseniz ağaçların altında açık havada masaj da yaptırabiliyorsunuz. Huzur, huzur, huzur. Bu şifalı gizli sığınağın sürekli müşterileri arasında ünlü isim sayısı oldukça fazla; Sezen Aksu, Adnan Polat, Beyazıt Öztürk, Yılmaz Erdoğan. Gazeteci kesinlikle alınmıyor. Dedik ya, tam bir "gizli sığınak". Saat 09:00-22:00 saatleri arasında açık. Giriş ücreti: Haftanın yedi günü 15 milyon TL. Dana antrikot sandviç: 12 milyon TL. Makarnalar: 8-12 milyon TL. Pizzalar: 10 milyon TL. Masaj: 45 dakikası 45 milyon TL. Tel: (0232) 717 02 62 FotoTolga BozoÇeşme'de tahmin edilen oldu ama korkulan olmadı. Özellikle İstanbul'un tahrip gücü yüksek kesimi gözünü son iki yıldır Bodrum'dan Çeşme'ye çevirince "Eyvah Çeşme de elden gidecek" tedirginliği ortadan kalktı. Evet, Çeşme, keşfedildi, büyüdü, serpildi ama ele geçirilemedi. Daha da açıkçası kıyılarına sahip olundu ama ruhuna asla! Hem huzuru, hem renkli ve hareketli eğlence hayatını aynı anda sunabiliyor. Kontrolsüz büyüme yüzünden tadı kaçmadı kısacası. Hatta minyatür Laila'sı, İstanbool isimli iddialı yeni kulübü, İstanbul ağır sosyetesinin ve sanat camiasının gizli sığınağı Aqua'sı ile daha da cazip hale geldi. İşin özeti, bu yıl, İstanbul'un boğaz esintisiyle, İzmir'in körfez meltemi kol kola verip, Çeşme'yi yine 'en gidilesi tatil beldesi' haline getirdi. Geçen yıl başlayan Bodrum-Çeşme çekişmesi ve kıyaslamasının aslında çok gereksiz olduğu 'bir' sezonda anlaşıldı. Bodrumlular, geçen sene, "Çeşme de neresiymiş, bizimle kim yarışabilir?" diyerek, yapılan kıyaslamaya öfkelerini dile getirmişlerdi. Aslında haklı çıktılar. Bodrum artık bir 'tatil kasabası' değil de, denizin dibinde olsada artık nasıl becerildiyse, denize bir o kadar uzak kalmış bir koca şehir. Çeşme ise bir tatilcinin, kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmadan, otelinden çıkar çıkmaz ayaklarını suya sokabileceği, incecik ipek gibi kumuyla dünyanın sayılı kumsallarına sahip, insana tatilde olduğunu her dakika hatırlatan keyifli bir kasaba. Artık tercih size kalmış. İSTANBOOL Mehmet Özöner ismini İzmir ve istanbul eğlence hayatı çok yakından tanıyor. Altı yıldır işletmeciliğini yaptığı mekanların hepsi "in" olmuş yerler. Bir tür, "yap-işlet-eğlendir-devret" sihirbazı diyebiliriz. Bu yıl elindeki sihirli değneği Ontur Otel içindeki eski La Bouquet'ye değdirmeye karar vermiş. Ve böylece İstanbool doğmuş. İstanbool, Bodrum'dan sonra gittikçe küçük istanbul haline gelen Çeşme'nin bu anlamdaki simge ismi olmaya aday. Güneş battıktan sonraki görüntüsü itibarıyle Laila-Reina karışımı bir mekan. Gündüz plaj, gece kulüp. Sakız Adası manzaralı. Bünyesinde Mezzaluna, Cafe de Paris ve Filet de Perche isimli üç restoran barındırıyor. Cuma-cumartesi giriş 20 milyon TL. Adres: Havacılar Sitesi yanı-Dalyan Tel: (0232) 724 00 11
* Mezzaluna: Makarnalar: 11-19 milyon TL. Pizzalar: 10-19 milyon TL. Et yemekleri: 19-23 milyon TL. Salatalar: 5-12 milyon TL. Tel: (0232) 724 00 74
* Cafe de Paris ve Filet de Perche'de fiks mönü uygulaması var. Özel soslu cevizli salata+özel soslu beyaz veya kırmızı et+patates kızartması: 24 milyon TL. Özel soslu yeşil salata+balık pane: 24 milyon TL. Tel: (0232) 724 03 55
|