| | Mikrodalga çıktı sofra düzeni bozuldu Günümüzde artık aileler çok nadir birlikte yemek yiyor. Evlerde yemek az piştiği gibi aile üyeleri de ayrı ayrı sofraya oturuyor. Ne yazık ki bunun nedeni de mikrodalga fırın. Mutfak teknolojisine düşkün olmama, ne zaman ülke dışına çıksam, mağazaların mutfak malzemesi reyonlarında...devamı |
|
| | Moğol ızgarasının farklı lezzeti Bu yazın başından itibaren Bodrum'da hizmet vermeye başlayan Fuga, konuklarına özel lezzetlerini sunuyor. Meksikalı şef Arturo Cristiane, "Fuego Mongolian Grill"de bir Uzakdoğu geleneği olan Moğol ızgarasında pişen spesiyaller hazırladı. Mongolian Grill'de tüm ürünler pişmemiş olarak...devamı |
|
| | Nişantaşı'nda bir İtalyan Dört yıldır Nişantaşı Valikonağı Caddesi'nin sevilen bistrolarından biri olan Pasta Presto Snack, şimdi de restoran, kafe ve barıyla hizmet vermeye başladı. Artık daha keyifli bir atmosferde İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Restoranın sahibi Hakan Oray'ın İtalyan ortağı...devamı |
|
| | Salı akşamı partileri Godet, yazın gelmesiyle birlikte sürekli kendini yenileyen eğlence anlayışını Sepetçiler Kasrı içindeki Boğaz manzaralı, denize sıfır Douche Club'a taşıyor. Yerli ve yabancı DJ'lerin konuk edileceği "Godet douche" partileri, İstanbul'un yaz akşamlarına ayrı bir heyecan getiriyor. Güneşin...devamı |
|
| | Sarayda lüfer balığı dolması Ev sahibi kim olursa olsun; yöneticisi, aşçısı, teşkilatı her kimse bile; uluslararası arenadan 38 ismi birlikte ağırlamak, üç saat bir salonda işlerin planlandığı üzere yürümesini sağlamak, mühim bir meseledir. Bu işin patronunu tebrik gerekir. Biz Türkler çabuk unuturuz. Ama bu...devamı |
|
| | Şimdi dondurmanın tam zamanı Eskiden dondurma, küçüklere deniz mevsimi başladıktan sonra yemelerine izin verilen çok özel bir tatlıydı. Bugün dondurmanın meraklıları küçüklerden çok büyükler ve dondurma da her mevsim yeniyor. Yine de yaz dondurmasının tadı çok başka. Eskinin, geçmişin özlemini duyan o müzmin...devamı |
|
| | Dikkat, mutfakta turistler var Şimdi bütün dünyada yeni ve çok gözde bir turizm sahası var. Gastronomi. Yani yiyecek ve içecek meraklılarının yeni şeyler öğrenmek, lezzet ve tatlar keşfetmek için yaptıkları seyahatler. Görünen o ki, bu heves Türkiye'de de giderek yükseliyor. Biz Türklerin gezi maksat ve...devamı |
|
| | Suyun da tadı kaçıyor Bizler suyu "sebil" görmeye alışmış bir ulusuz. Oysa kafamızı sınırlarımızın dışına çıkardığımızda sıradan içme sularının çoktan pahalı meşrubat statüsüne terfi ettiğini görüyor, hayret ediyoruz. Dünyada Türkiye Bir restoranda içeceğiniz suyu ısmarlarken menüden fiyatına hiç bakar...devamı |
|
| | Denizden sofraya gelen tatlar Evinizde şık bir davet vermek istiyor ama ne hazırlayacağınızı bilemiyorsanız, işte size Sunay Babahan'ın, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı kitabından seçme bir mönü. Evde yemekli davet vermek kimileri için gerçek bir kabus. Sunay Babahan'ın yazdığı "Kim Korkar Yemekli Misafirden!"...devamı |
|