|
|
|
|
Doğduğu aya dikkat
ABD ve Avrupa'da bazı üniversitelerdeki araştırmalara göre, bebeğin gelecekteki sağlık haritası:
OCAK: Ruhsal problemlerle karşılaşıyorlar. ŞUBAT: İleride aşırı kilo alma riski var. NİSAN: Astım ve alerjik nezle tehlikesi. MAYIS: Aşırı hormon salgısına bağlı hastalıklar. AĞUSTOS: Şeker hastalığı ihtimali.
*** Çocuğun sağlığı doğduğu aya bağlı
Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu habere dikkat... Çünkü çocuğunuzu dünyaya getireceğiniz ay onun tüm yaşamını etkileyebilir. Değişik zamanlarda birçok bilim kuruluşu tarafından yapılan farklı araştırmalarda aylara göre sağlık haritası çıkarıldı. Mevsimlere göre değişen hava şartları, beslenme alışkanlıkları, enfeksiyonlar çocukları, doğduklara aya bağlı olarak etkiliyor. Doktorlar sağlık problemlerini açıklamada tek başına ayların yeterli olmayacağını belirtirken ayların ilerki yaşlarda çocuklar üzerinde yaratabileceği sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.
İşte aylara göre sağlık haritası Ocak: Amerika'daki Bethesda Üniversitesi doktorlarından Fulley Torey yaptığı araştırmalar sonucunda ocak ayında doğan kişilerin özellikle ruhsal problemlerle karşılaştıklarını tespit etti. "Şizofreni ve ağır depresyon vakalarının özellikle ocak doğumlularda görüldüğünü bulduk" diyen Dr. Torey bunun annenin bu aylarda kapabileceği enfeksiyonlarla ilgili olduğunu düşündüklerini söyledi. Şubat: İngiliz Prof.Dr. Philipps yaptığı çalışmada şubat ayında doğan çocukların ileride aşırı kilo problemiyle karşı karşıya olduklarını buldu. Doktor Philipps bunun soğuk hava şartlarıyla ilgili olduğunu belirtti. Mart: Viyana Üniversitesi'nden Prof.Gerhard Weber mart ayında doğan çocukların ortalama olarak büyük doğduklarını ve yaşıtlarına oranla daha hızlı geliştiklerini ortaya koydu. Nisan: İsviçreli araştırmacı Bertil Forsberg, 702 bebek üzerinde yaptığı araştırmada nisan çocuklarının büyük oranla astım ve kuru nezleyle karşı karşıya olduğunu buldu. Doktor Forsberg bunun sebebinin mevsim gereği havada bol bulunan polenler olduğunu belirtti. Mayıs: Japon bilimadamları yaptıkları çalışmalar sonucu bu ayda doğan çocukların daha fazla seks hormonu salgıladıklarını buldu. Mayıs çocuklarının fazla salgılanan hormonlara bağlı hastalıklarla karşılaşma oranı yüksek. Haziran: Bu ay doğan çocuklar daha fazla torun sahibi oluyor. Cambridge Üniversitesi'nde 3 bin kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda haziran ayında doğan kadın ve erkeklerin doğurganlıklarının oldukça fazla olduğu bulundu. Temmuz: En çok doğum temmuz ayında gerçekleşiyor. İtalyan araştırmacı Dr. A. Cagnacci bu ayda diğer aylara oranla dünyaya gelen çocuk sayısının oldukça fazla olduğunu belirtti. Temmuz çocuklarının çoğunluğu erkek. Dr. Cagnacci erkek çocuk sahibi olmak isteyenlerin bu ayda doğum yapmalarını tavsiye ediyor. Ağustos: İsviçreli doktorlar ağustos çocuklarının ileride şeker hastalığı ile karşı karşıya kaldıklarını buldu. Doktorlar bunda yaz aylarındaki beslenme ve yaz enfeksiyonlarının önemli rol oynadığını belirtti. Eylül: Bu ayda doğanların da yüksek oranda şeker hastalığı ile karşı karşıya olduğu tespit edildi. Eylül doğumlular ayrıca bağırsak sorunu çekiyor. Ekim: "Çocuğu futbolcu olsun isteyenler doğumu ekim ayında yapsın." Bu öneri Hollandalı spor psikoloğu Ad Dudink'e ait. Dr. Dudink futbol tarihine adını yazdıran önemli birçok futbolcunun ekim ayında dünyaya geldiğini buldu. Ekim çocukları sağlıklı ve spora yatkın oluyor. Kasım: Avusturya'daki Rostocker Max- Planck Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada kasım doğumluların uzun yaşadığı tespit edildi. Yaz aylarında hamile kalan kadınların güneş ışığından daha fazla yararlandığı ve daha çeşitli beslenebilmeleri kışın doğan çocukların uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmasını sağlıyor. Aralık: Temmuz ayının tersine kız çocuk sahibi olmak isteyenler aralık ayını tercih etsin. Dr. A. Cagnacci aralık ayında doğan çocukların çoğunluğunun kız olduğunu buldu.
DIŞ HABERLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|