kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Chatal'a giren çıkmıyor!
Chatal'a giren çıkmıyor!
Shadow kokteyli mutlaka deneyin

Chatal'a giren çıkmıyor!

Chatal, Nişantaşı'nın en yeni kafelerinden biri. Çok özel kokteylleri ve yemekleri var. Akdeniz mutfağı ve özel zeytinyağıyla herkesin yeni uğrak yeri.

Çatal yalnızca yemek yemek için değil, Osmanlı İmparatorluğu'nda silah olarak da kullanılmış. Mitolojiye göre eski Yunanistan'da da, meyhanelerde insanlar birbirlerini öldürmek için kullanınca çatalın yasaklanmasına karar verilmiş. Hatta günümüzde bile bu yasak kararına uyarak, çatal kullanmayan bir restoran var Atina'da. Önceleri sadece saraylarda görülen ve lüks eşya sayılan çatal, 17'nci yüzyıldan sonra bütün Avrupa'da kullanılmaya başlanmış. Çatalın Orta Asya Türkleri'nce kullanıldığına ilişkin ilk bilgiler, 13'üncü yüzyılda Cengiz Han'ın oğullarının sarayında elçilik görevinde bulunmuş Wilhelm Rubruk'un Seyahatname adlı kitabında yer alıyor. Anadolu'da dirgen, zıpkın, yaba gibi adlar alan çatal, geçmişte silah olarak kullanılsa da günümüz gurmelerinin vazgeçilmez 'silah'larından biri aynı zamanda. Bütün bu giriş İstanbul'un kafe ve restoran cenneti Nişantaşı'ndaki bir kafeyi anlatmak için yapıldı. Adı bildiğimiz, kullandığımız çataldan esinlenerek konulmuş: Chatal... Sevimli, şık, samimi... Sahibi ünlü televizyoncu Yasemin Bozkurt ve aile üyeleri! Yesemin Bozkurt kafeyle birebir ilgilenmek yerine işletme mezunu oğlu Dağhan'ı oturtmuş kafenin başına. Yemek yapmayı seven, aşçılığa merak saran Dağhan Bozkurt, 4 ay arkadaşlarının restoranlarında çalıştıktan sonra Chatal'da harikalar yaratmaya başlamış.

BİR GİDEN TİRYAKİSİ OLUYOR
Teşvikiye'de birbirinden ünlü kafelerin toplandığı Reasürans Pasajı'nda küçük ama butik bir kafe Chatal. Fakat 6 aylık geçmişine rağmen inanılmaz bir müşteri sirkülasyonu var. Çünkü yemekleri müthiş lezzetli. Bodrum The Marmara'da 4 yıl çalıştıktan sonra Chatal'a geçen hünerli aşçısı Akdeniz ağırlıklı yemekler yapıyor. Dağhan Bozkurt, Chatal'ın spesiyal yemeğini şöyle anlatıyor: "İnce patatesler, ince bonfile üzerine özel sos ve yoğurt. Bunun adı Chatal'ın Özel Kebabı. Bunun dışında zeytinyağını Edremit'te, el değmeden kendimiz yaptırıyoruz. Yüzde birden daha az bir asit oranı var, içilebilecek türde bir zeytinyağı. Onun dışında özel kokteyllerimiz çok revaçta. Fiyatlarımız da Nişantaşı'na göre hiç yüksek değil; o yemeğin bedeli neyse onu koyduk, ne fazla ne de az!" "Öğle yemeğine gelen müşterimiz akşam yemeğine de Chatal'a gelmeyi tercih edecek kadar Chatal'ın tiryakisi oldu" diyen Yasemin Bozkurt Cafe Chatal'lar zinciri kurmak istediklerini söylüyor. "Şu anda Nişantaşı'nın en yeni kafesiyiz ama o kadar rağbet var ki yakında burası bize az gelecek" diyor. Chatal ismini neden koyduklarını da şu sözlerle anlatıyor: Benim eşim arkeolog ve onun fikriydi bu isim.

CHATAL'DA FİYATLAR
Sandviçler: 6-10 milyon
Salatalar: 11-17 milyon 500 bin
Makarnalar: 10-12 milyon
Ana yemekler: 12.5 milyon 14.5 milyon
Tatlılar: 7 milyon
Kokteyller: 10-15 milyon

Abdi İpekçi Cad. Reasürans Çarşısı 43/57 No: 14 Teşvikiye Tel: 0 212 233 17 61-233 72 54


DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türkiye'nin ilk 'buz' prensesi
 Çocuklarla tatil rehberi
 Sanal alemde polis öldürmek gerçekte de nefreti azdırıyor
 Silikon maddesi saç dökülmesini önlüyor
 Kızlar bayılacak...
 Cesur dünyayı keşfet!
 Neşe dolu saatler
 Barbie'nin halıları
 Cildini koruyun
 Ne ararsan var!
 Annelere özel
 Harbiye Açıkhava'da Hafta Sonu
 Şık odalar için
 Fırsat bu fırsat sabaha kadar eğlenin
 Teoman, Yüksel, Nev bu yaz yarışıyorlar
 Babalar artık gülecek
 Farklı bir mozaik tekniği
HAKAN & UTKU
Transfer diyalogları
- Başkanım, başkanım, Selahattin'i...
GÜLSE BİRSEL
Gevşedim mayıştım korkuyorum!
İçim geçmiş sevgili...
AYŞE TÜTER
Ispanaklı mercimek
Et suyunu ısıtıp, mercimek ve...
REFİK DURBAŞ
Romantik bir gezgin
Romantizmin ve gerçeküstücülüğün...
ESRA CEYHAN
Beni bu havalar mahvetti!
Yaz geldi diye sevindik ama...
Erkeklerde kısırlık artıyor
Erkeklerde kısırlık artıyor
Son yıllarda, erkeklerde kısırlık oranındaki artıştan sıkça söz...
Kanserlerde, erken teşhis çok önemli...
Kanserlerde, erken teşhis çok önemli...
Farklı dokulardan kaynaklanan ve sağlığı tehdit eden kanseri önlemek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.