| | Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu Açıkçası "Türk kahvesi" ilk uluslararası markamız. Hem biz yaratmışız, hem zamana direnmiş, hem de çağrıştırdığı şeyler olumlu. Keyif, lezzet, sofistikasyon, doğunun gizemi... Ama artık Türkiye'de bir sürü lokantada "Türk kahvesi" yok. Toplumsal Tarih adlı bir dergi var. Tarih Vakfı...devamı |
|
| | Bodrum'da tatil başkadır Göltürkbükü'ndeki Divan Palmira, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bodrum severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Doğayla içiçe, 18 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulu otelin. 55'i standart, 1'i özel ve 4'ü suit olmak üzere 60 yatağı var. Plajı ve hemen deniz kıyısındaki...devamı |
|
| | Eğlence kışın da sürecek İstanbul gece yaşamında farklı stiliyle öncü markalardan biri olan Çubuklu Hayal Kahvesi 10. yazında tarzının en iyisi olmaya aday. Geçtiğimiz hafta yaza kapılarını açan mekan, bu yıl ilk kez kışın da açık. Haliç'te geleneksel Rum meyhanesinin tarzı ve lezzetiyle sevilen Cibalikapı...devamı |
|
| | Çikolata yapabilirsiniz Dünyaca ünlü Mövenpick gastronomisini İstanbul'a taşıyan Mövenpick Hotel İstanbul, lezzetli çikolatalarının sırrını 19 Haziran'daki Çikolata Yapımı Kursu'nda açıklıyor. Çikolata tutkunlarının büyük ilgi göstereceği kurs, uygulamalı olarak yardımcı aşçıbaşı Mehmet Siriş ve pasta şefi Yücel...devamı |
|
| | Çatalsız bir dünyaya doğru 16. yüzyılda sofralara giren çatal bıçağın yerini, şimdi neredeyse plastikten gülünç bir kokteyl kürdanı ya da beş parmağımız alıyor. Batı çoktan eski Mısır'ı solladı. Oturarak yemek yemek, şimdi yerini yürüyerek yemek yemeye bıraktı. Bugün neredeyse her yerde ellerimizle yemek...devamı |
|
| | Ege mutfağında dört mevsim Ege'nin leziz otları ve özenle pişirilmiş yemekler. Biz hepsini tatma fırsatı bulduk ama bulamayanlar için çok hoş bir kitap önermek istiyorum. Çorbasından salatasına, deniz ürünlerinden hamur işine, bu yörenin güzel yemeklerini siz de evinizde pişirebilirsiniz. Daha dün gibi. O kadar net...devamı |
|
| | Zenginler havyarla yaşamaz Zenginlerin her gün havyar ve ıstakoz yiyerek karınlarını doyurduklarını sananlar var; 1000 dolarlık omlet yapan New Yorklu aşçı gibi. Oysa gelir düzeyi yükseldikçe, insanlar yağsız salatayı havyara tercih ediyor. 19 Mayıs tarihli hemen tüm gazetelerimizde bir haber yayınlandı:...devamı |
|
| | Önümüzde şarap arkamızda boğalar Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap işine girmiş. Üstelik Altanza ekibi, Türkiye'de yatırım kararı alıyor. İspanya'nın "kuzeyi'ndeyiz". Ribera del Duero'- dan yukarı yola devam ediyoruz. Bugün İspanya bağcılıkta ön saflarda yer alan...devamı |
|
| | Küçük vitamin deposu Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da karakteristiktir. Ancak hepimiz limonu hoş dış görünüşü uğruna değil, hemen her derde deva ekşi, asitli suyu için alırız. Küçük bir çocuğun dünyanın en fiyakalı bandosunu bile birkaç dakika içinde rezil edebileceğine...devamı |
|