|
|
Susamlı poğaça
Maya ve bir çorba kaşığı tozşekeri 1 çay bardağı ılık sütte eritip, kabarması için 15 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın. Kabarmış maya, kalan süt ve tozşeker, yumurta beyazları ve zeytinyağını ilave edip, una yedirin. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar unlu bir yüzeyde 15 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile kapatıp, hamur iki katı kabarıncaya kadar ılık bir yerde yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru 5 dakika daha yoğurduktan sonra, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Yumurta sarılarını iyice çırpıp, fırça ile hamurların üzerlerine sürün ve susam serpin. Mutfak havlusu ile üzerlerini örtüp, ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (25 kişilik)
* 1 su bardağı süt (ılık)
* Yarım çay bardağı kurumaya
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 2,5 su bardağı un
* 1 adet yumurta (beyazısarısı ayrılmış)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı susam
|