Amerikan patatesi
Karpuz dilimi doğradığınız patatesleri bir fırın tepsisine koyup, üzerlerine yağın yarısını gezdirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri açık olarak patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtıp, sarmısak, soğan, biber ve kerevizi, sebzeler yumuşayıncaya kadar karıştırın. Hardal, sirke ve domates püresini ilave edip, karıştırarak kaynama noktasına getirin. Patateslerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 6 adet büyük boy patates (iri karpuz dilimi doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 adet küçük boy yeşil dolmalık biber (ine doğranmış)
* 1 sap kereviz (temizlenmiş, ince doğranmış)
* 750 gram kıyma
* 2 çorba kaşığı hardal
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 250 ml domates püresi
* 60 gram cheddar peyniri (iri rendelenmiş)
* 2 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
|