Lezzet Güneşi
Fındıklı meyve salatası 1adet şeftali, 1 adet elma, 1 adet portakal, 1 adet muzun kabuklarını soyup, ufak ufak doğrayın. 1 su bardağı yoğurda 2 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Meyveleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu yayın. Tarçın ve iri dövülmüş fındık serpip, servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet şeftali * 1 adet elma * 1 adet portakal * 1 adet muz * 1 su bardağı yoğurt * 2 çorba kaşığı şeker * Tarçın * İri dövülmüş fındık
Armutlu parfe Yarım su bardağı sütü, şeker ve tuz ile kaynatın. Nişastayı ve yumurta sarısını kalan süte karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Çırpılmış yumurta akını da ekleyin. Karışımın topaklanmamasına dikkat edin. Ateşten indirip iki dakika kadar karıştırarak soğutun. Armutları rendeleyerek püre haline getirin. Limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ilave edin. Kalıplara boşaltın. Buzdolabında (muhallebi kıvamı için) ya da buzlukta (parfe kıvamı için) bekletin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 adet yumurta * Yarım litre süt * 3 çorba kaşığı şeker * 3 adet orta boy armut * Yarım limon kabuğu rendesi * Bir tutam tuz
Çikolatalı tart Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta sarılarını tek tek ilave edin. 1 çay bardağı soğuk su katıp tekrar robottan geçirin. Karışımı bir kaba alıp, unu ilave edin ve karıştırın. Hamuru streçe sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde 30 cm. çapında yağlanmış bir tart kalıbının taban ve kenarlarını kaplayacak ebatta açıp, kalıba yayın. 1 saat soğutun. Hamurun üzerine fırın kağıdı yayıp, kurufasulye ya da pirinç taneleri serpin. 200 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Soğumaya başlayan çikolatalı karışıma katın. Çikolatalı harcı, tart hamurunun üzerine döküp, önceden ısıtılmış 130 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
MALZEMELER (16 dilim) * 175 gram tereyağı * 1 çay bardağı pudraşekeri * 2 adet yumurtanın sarısı * 1 çay bardağı su (soğuk) * 2,5 su bardağı un * Kakao (serpmek için)
Harç: * 250 gram bitter çikolata (doğranmış) * 170 gram tereyağı (doğranmış) * 2 adet yumurta * 3 adet yumurtanın sarısı * 2 çorba kaşığı tozşeker
|