kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Et yemenin kendine özgü kuralları var
Et yemenin kendine özgü kuralları var
Ağzınız doluyken asla konuşmayın!

Et yemenin kendine özgü kuralları var

Gençler, katıldığınız bir yemekte özellikle eti keserken çok dikkatli olmalısınız, çünkü işin püf noktası etin kesilme kısmında. Ayrıca salata deyip geçmeyin, salatayı yemenin de bir adabı var. İşte işin püf noktaları.

Sofraya oturduğunuzda çorba ve soğuklardan sonra sıra ana yemeğe gelir. Ana yemek olarak genellikle tercih etten yana kullanılır. "Et yemenin de kuralları mı olur?" demeyin, size sunacağımız önerilerle hem yemeğinizi doğru şekilde yiyeceksiniz, hem de masada mahçup kalmayacaksınız.

ET NASIL YENİR?
Et yemenin kurallarını mutlaka öğrenmeniz gerekir, çünkü et hemen hemen her restoranda karşınıza çıkar. Et keserken bıçağı çok dikkatli tutmanızda fayda var, çünkü işin püf noktası etin kesilme kısmında.

* İşaret parmağınızı, eti keserken bıçağın ve çatalın alt kısmına doğru yerleştirmeniz gerekir.

* Bıçağı sağ elinizde tutarken çatalı da mutlaka sol elinizde tutun.

* Eti küçük lokmalarla yiyin.

* Etin yanında garnitür olarak gelen patates ve sebzeleri yine sol elinizde tuttuğunuz çatalınızla yiyebilirsiniz.

* Çatalı ağzınıza bileğinizi hafif bükerek ve dirseğinizi kaldırarak götürün.

SALATA NASIL YENİR?
Salata, salata çatalı ve bıçağı ile yenir. Eğer salata, dilimli ve kesmenize gerek kalmayacak şekilde hazırlanmışsa, bıçağa gerek olmaksızın, salatayı sadece çatalla yiyebilirsiniz.

* Öğlen yemeklerinde salata genellikle etle birlikte servis edilir. Böyle durumlarda et için kullandığınız çatalı, salatanız için de kullanabilirsiniz.

* Kuşkonmazları, sapları çok uzun olmadığı takdirde elinizle yiyebilirsiniz.

* Salatanın içindeki büyük parçalar mutlaka bıçakla kesilmeli. Marul çatal ve bıçak kullanılarak yenilmeli.

Zeynep Güler / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Geleceği Belçika'da
 İskandinav eğitimi ile çok şey öğrendim
 Türkiye'de evimde hissediyorum
 Harry Potter sayesinde milyar dolar kazanan ilk yazar oldu
 Tarihi Rumeli Hisarı'nda Herkes oynayacak
 Ayrılık ve yağmur bana ilham veriyor
 Galerilerden
 Ah,o buzluktaki tavuk!
 Günbatımı
 Kendinizi yeniden keşfedeceksiniz
 Yoga ile rahatladılar
HAKAN & UTKU
Göze giren şemsiyeyle konuştuk
Bush özel eşyalarıyla...
AYŞE TÜTER
Limonlu kereviz
Kereviz, soğan ve havuçları soyun, kalın...
Önlem alın, tatilcilerin yüzde 65'i hastalanıyor
Önlem alın, tatilcilerin yüzde 65'i hastalanıyor
Tatile çıkacak olan yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve anne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.