|
|
|
|
|
|
Et yemenin kendine özgü kuralları var
Gençler, katıldığınız bir yemekte özellikle eti keserken çok dikkatli olmalısınız, çünkü işin püf noktası etin kesilme kısmında. Ayrıca salata deyip geçmeyin, salatayı yemenin de bir adabı var. İşte işin püf noktaları.
Sofraya oturduğunuzda çorba ve soğuklardan sonra sıra ana yemeğe gelir. Ana yemek olarak genellikle tercih etten yana kullanılır. "Et yemenin de kuralları mı olur?" demeyin, size sunacağımız önerilerle hem yemeğinizi doğru şekilde yiyeceksiniz, hem de masada mahçup kalmayacaksınız.
ET NASIL YENİR? Et yemenin kurallarını mutlaka öğrenmeniz gerekir, çünkü et hemen hemen her restoranda karşınıza çıkar. Et keserken bıçağı çok dikkatli tutmanızda fayda var, çünkü işin püf noktası etin kesilme kısmında.
* İşaret parmağınızı, eti keserken bıçağın ve çatalın alt kısmına doğru yerleştirmeniz gerekir.
* Bıçağı sağ elinizde tutarken çatalı da mutlaka sol elinizde tutun.
* Eti küçük lokmalarla yiyin.
* Etin yanında garnitür olarak gelen patates ve sebzeleri yine sol elinizde tuttuğunuz çatalınızla yiyebilirsiniz.
* Çatalı ağzınıza bileğinizi hafif bükerek ve dirseğinizi kaldırarak götürün.
SALATA NASIL YENİR? Salata, salata çatalı ve bıçağı ile yenir. Eğer salata, dilimli ve kesmenize gerek kalmayacak şekilde hazırlanmışsa, bıçağa gerek olmaksızın, salatayı sadece çatalla yiyebilirsiniz.
* Öğlen yemeklerinde salata genellikle etle birlikte servis edilir. Böyle durumlarda et için kullandığınız çatalı, salatanız için de kullanabilirsiniz.
* Kuşkonmazları, sapları çok uzun olmadığı takdirde elinizle yiyebilirsiniz.
* Salatanın içindeki büyük parçalar mutlaka bıçakla kesilmeli. Marul çatal ve bıçak kullanılarak yenilmeli.
Zeynep Güler / GÜNAYDIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|