kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Mercimekli nohut
Haşhaşlı ekmek

Haşhaşlı ekmek

Ilık suda 1 çorba kaşığı tozşeker ve mayayı eritip, kabarması için 15 dakika dinlendirin. Ilık süt, kalan şeker, tuz, yumurta ve tereyağını katıp, mikserle düşük devirde çırpın. Unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Hamur toplanıp, elastik bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Un'u ilave ederek 2-3 dakika yoğurun. Hamuru yağlı bir kaba alıp, etrafının yağlanması için çevirin. Üzerini mutfak havlusu ile kapatıp, ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat dinlendirin. Haşhaş, tozşeker, kuru üzüm, tarçın, portakal kabuğu, krema, sirke ve portakal marmeladını robottan geçirip püre yapın. Damla çikolataları ilave edip karıştırın. Hamuru tekrar hafif unlu bir yüzeye alıp, 2-3 defa yoğurun. Unlanmış bir merdane ile 15x10 ebatlarında bir dikdörtgen açın ve yağlanmış fırın kağıdı üzerine alın. Hazırladığınız harcı hamurun orta kısmına kenarlardan 5'er cm boşluk bırakarak yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve 2 katı kabarıncaya kadar dinlendirin. Üzerine sütlü yumurtayı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

MALZEMELER (14 dilim)
* 1 çay bardağı su (ılık)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 1 çay bardağı süt (ılık)
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 125 gram tereyağı (yumuşatılmış)
* 3,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 adet yumurtanın sarısı (1 çorba kaşığı süt ile çırpılmış)
Çikolatalı harç:
*
1 çorba kaşığı haşhaş
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı kuru üzüm sultani)
* Yarım tatlı kaşığı tarçın
* Yarım adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı krema
* Yarım çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı portakal marmeladı
* 1 çorba kaşığı damla çikolata

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 21-05-2004
 Patatesli balık   / 20-05-2004
 Mercimekli nohut   / 19-05-2004
HAKAN & UTKU
Fanatik diyalogları
- Oyyyyy anam oyyy... Gettiii...
GÜLSE BİRSEL
Alışverişe çıkan namerttir!
"Vallahi neler yapıyorlar"...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fransız usulü

Bir dilim...
ESRA CEYHAN
Taşı toprağı kabus şehir! İstanbul
Etrafımdaki herkesin...
REFİK DURBAŞ
Troya'nın izinde...
Hayatına dair hiçbir bilgi olmayan...
Yağ depolamayın, yakın
Yağ depolamayın, yakın
Vücutta depolanan yağlardan kurtulmak için birçok yararsız, hatta...
Önce selülitinizi ölçün
Önce selülitinizi ölçün
Selülit yoğunluğunu öğrenerek, bu sorunla nasıl savaşmanız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.