Lezzet Güneşi
Fransız usulü
Bir dilim ekmeğin üzerine gravyer peynirinin yarısını koyup, üzerini salamla kaplayın. Salamın üzerine kalan gravyer peyniri, tuz ve karabiber serpip, üzerine ikinci dilim ekmeği yerleştirin. (Bu aşamada ekmeğin kenarlarını kesebilirsiniz, fakat kesmemeniz daha kıtır olmasını sağlar.) Hazırladığınız sandviçin üzerine fırça ile eritilmiş tereyağının yarısını sürüp, parmesan peynirinin yarısını serpin ve sandviçi bastırın. Sandviçi önceden ısıttığınız 180 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Izgaradan çıkartıp, diğer tarafına kalan tereyağını sürüp, parmesan peyniri serpin ve 2 dakika da bu kısmı pişirin. Sandviçi ızgaradan alıp, 4'e bölüp servis yapın.
MALZEMELER (1 kişilik) * 2 büyük dilim beyaz ekmek (tereyağ sürülmüş) * 50 gram gravyer peyniri (ince rendelenmiş) * 3 dilim salam * 10 gram tereyağı (eritilmiş) * 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri (ince rendelenmiş) * Tuz, karabiber
|