Mercimekli nohut
Tereyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Kimyon, kişniş, kakule ve toz kırmızıbiberi ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Su, domates salçası, nohut, domates ve mercimekleri ilave edip, kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 su bardağı haşlanmış nohut * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 tatlı kaşığı kişniş * 1/4 tatlı kaşığı kakule * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 2 su bardağı su * 1 çorba kaşığı domates salçası * 4 adet orta boy domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış) * 75 gram kırmızı mercimek (yıkanmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
|