Lezzet Güneşi
Kabaklı salata
Domatesleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, soğuk su altında tutun ve kabuğunu soyun. Soyduğunuz domateslerin çekirdeklerini çıkartıp, sekize bölün. Kabakları yıkayıp, bıçakla boyuna, ince dilimleyin. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Domates, kabak, mantar ve soya fasulyesi filizlerini harmanlayıp, üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
Sos: Krema ve sirkeyi karıştırın. Tuz, karabiber, şeker ve otları ilave edip, iyice harmanlayın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 150 gram kırmızı turp (yıkanmış, dilimlenmiş) * 3 adet domates * 2 adet büyük boy kabak * 100 gram soya fasulyesi filizi
Sos: * 150 ml krema * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı tarhun (ince kıyılmış)
|