|
|
İç hatlarda 'first class' dönemi
Türkiye 15 Haziran'da Inter Havayolları'nın iç hatlara başlamasıyla bölgesel jet uçağı Fokker ve first class uygulamasıyla tanışacak
Fly Air ve Onur Havayolları'ndan sonra Antalya merkezli Inter Havayolları da, 15 Haziran'da iç hat uçuşlarına başlıyor. Bu amaçla Hollanda'dan 4 adet Fokker 100 tipi bölgesel jet uçağı alan Inter, Türkiye'de ilk kez uçakta first class uygulamasını başlatacak. Uçaklar, 12'si first class, 85'i de ekonomi olmak üzere 97 koltuk kapasiteli olacak.
First class'ta tek yön bilet fiyatı 150 milyon lira. İç hat uçuşlarında base noktaları İstanbul ve Antalya olacak. İlk etapta İstanbul, Antalya, Bodrum ve İzmir'e her gün karşılıklı seferler düzenleyecek şirket, İstanbul-Antalya, İstanbul-İzmir, İstanbul- Bodrum uçuşlarının yanı sıra, Bodrum-Antalya arasında da sefer yapacak.
Eylül ayından itibaren uçuş noktalarına Samsun, Erzurum, Sivas, Kars, Van, Mardin, Antep ve Adana eklenecek. İç hatlarda Türk Hava Yolları da dahil Fly Air ve Onur Havayolları'nın uçaklarında first class bulunmuyor.
İç hatlarda ekonomi sınıfında gidiş-dönüş 150 milyon, first class'ta ise tek yön 150 milyon liraya uçacak olan Inter Havayoları, çocuk, öğrenci, asker ve 60 yaş üzerindekilere özel indirimler uygulayarak, farklı fiyat seçenekleri sunacak.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki hangarlarda bakım ve boya işleri yapılan Fokker'ların uçuş ekibi de yine bu ülkede bulunan dünyanın en büyük havacılık eğitim merkezi CAE Center'da eğitim görüyor. Uçuş ekibinin eğitimleri 1 Haziran'da sona eriyor.
Inter Havayolları, yaz döneminde iç hat operasyonunun iyi gitmesi ve yüksek müşteri potansiyeli yakalanması halinde Fokker uçaklarının sayısını 2005'te 10'a çıkaracak. Yaz döneminin sona ermesinden sonra filoda bulunan Boeing 737-800 tipi iki uçaktan birisi de iç hatlara kaydırılacak.
Hollanda'nın ilk uçak fabrikası olan Fokker, Antony Fokker tarafından 1919 yılında kuruldu. Üretimine 1980'de başlanan Fokker 100, ilk uçuşunu 1986 yılında yaptı, bir yıl sonra da sertifika aldı. Bugüne kadar 283 adet üretilen uçağı aralarında KLM, American Airlines, Air Berlin, Usair, Portekiz Havayolları'nın da bulunduğu 20'den fazla şirket kullanıyor.
|