kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Liposuction vücudu zayıflatmıyor şekillendiriyor

Diyet ve egzersizle giderilmesi çok güç olan fazlalıklar için bir yağ emme yöntemi olan 'liposuction'a ilgi, yazın yaklaşmasıyla arttı. Yöntem, vücudu kalıcı olarak biçimlendiriyor

Estetik plastik cerrahinin gelişmesi ve ilerlemesiyle liposuction uygulamaları hızla arttı ve artık bu işlem lokal anestezi ile yapılabilen günlük cerrahi bir uygulama haline geldi. Op. Dr. Nuri Battal, liposuction'ı "fazla olan yağların ilaçlı sıvı ile eritildikten sonra, çok ince kanüllerle vakum uygulanarak emilmesi" işlemi olarak açıklıyor. "Islak teknik" denilen günümüzün liposuction tekniğinde, fazla yağ olan bölgelere bol miktarda serum fizyolojik, lokal anestezik ve epinefrin denilen kanamayı azaltıcı bazı ilaçların karışımı veriliyor. Yağ hücrelerinin aralarına giren su sayesinde, hücreler daha kolay dışarı çekiliyor. Bu sayede, eskiden kuru teknikte olduğu gibi hastalara kan vermeye gerek kalmadan, basit ve hastayı tehlikeye atmadan daha fazla yağ alınabiliyor. Dr. Nuri Battal liposuction'ın bir zayıflama ameliyatı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Vücudun belli bölgelerinde birikmiş yağları alarak, vücut konturlarını daha düzgün duruma getirmek için liposuction yapıyoruz, zayıflatmak için değil..."

Esnek deride sonuç iyi
Liposuction, vücudun bazı bölgelerinde birikmiş yağ dokularını kanüllerle parçaladıktan sonra, basınçla emerek dışarı atma işlemi. Bu operasyonun, ameliyathane koşullarında yapılması gerekiyor. İğneye benzeyen kanüllerin vücuda girmesi için, deri üzerinde 3-5 mm'lik delikler açılıyor. Genelde bu deliklerin yerleri kısa süre sonra görünmez hale geliyor. Ancak yine de izler vücudun görünmeyen yerlerine gizleniyor. Dr. Nuri Battal, ameliyattan önce hastaların cerrahlara en çok sordukları sorunun "Liposuction olduktan sonra yağlar yine aynı bölgelerde birikecek mi?" olduğunu söylüyor ve bu soruyu şöyle yanıtlıyor: "Vücudun belli bölgelerinde yerleşen yağ dokuları diyet ve jimnastikle erimeyecek kadar inatçı. Ama bu dokular liposuction ameliyatından sonra aynı yerde yeniden yağ hücreleri üretmiyor. Başka bir deyişle, liposuction ameliyatlarında elde edilen sonuç kalıcı.
Ameliyattan sonra tekrar şişmanlarsanız, vücudunuz bütün olarak genişliyor ama eski çıkıntılar oluşmuyor. Ancak, ameliyatın başarılı olabilmesi bazı koşullara bağlı. Örneğin, yağlar alındıktan sonra derinin büzülerek düzgün bir yüzey alması için elastikiyetini kaybetmemiş olması gerekiyor. Tıpkı, hamilelik sonrası karın derisinin karnın kendini yeniden toparlama aşamasında olduğu gibi... Deri elastikiyetini kaybetmiş ise, liposuction başka ameliyatlarla destekleniyor. Yani yağlar alındıktan sonra, gevşeyen ve sarkan deri kesilerek çıkarılıyor. Derinin ince ve kalın olması da sonucu etkiliyor." Liposuction, ergenlik yaşını geçmiş, sistemik bir hastalığı olmayan kadın veya erkeklere rahatlıkla uygulanabiliyor. Hastanın tercihine bağlı olarak, lokal veya genel anestezi ile başka estetik ameliyatlarla birlikte de (meme büyütme, karın germe gibi) uygulanabiliyor. Vücutta, yağlar genellikle şu bölgelerde birikiyor:

* Yanaklar, gıdı ve boyun
* Kolların üst bölümü
* Göğüsler
* Sırt
* Karın ve bel
* Kalçalar ve basen
* Dizlerin içi ve çevresi
* Ayak bilekleri ve baldırlar Op. Dr. Nuri Battal'a göre liposuction için ideal hastalar; spor ve diyet ile inceltilemeyen bölgelerde fazla yağları olanlar. Liposuction vücudun her yerine uygulanabiliyor. Kadınlarda sıklıkla; karın,bel, kalça, basen, sırt, boyun, bacak ve diz içlerine, erkeklerde memelere, karın ve bel bölgelerine gibi. Bu bölgelerdeki fazla yağların alınmasıyla, hastanın vücut hatları düzeliyor, hasta daha estetik ve zayıflamış görünüyor. Doktorun kararına göre, liposuction ameliyatından bir - iki saat sonra evinize dönebileceğiniz gibi, bir gece hastanede yatmanız da olası. Alınan yağ miktarı ne kadar az olursa olsun, yanınızda bir refakatçi bulundurmanızda yarar var. Normal hayata dönüş için gereken zaman kişiden kişiye değişiyor. Genellikle, bir-iki hafta içinde işinizin başına dönebiliyorsunuz. Ancak, normale dönüş süresi, yapılan ameliyatın büyüklüğü ile doğru orantılı. Karından alınan fazla yağlarda iyileşme süreci uzayabiliyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Sivilcelerinizden İlaçsız Kurtulun
 Vitamin Fakiri Olmayan Kanserden Korunuyor.
 Kanser Kimyevi İşlerde Çalışanları Seviyor
 Kanser Mutfaklarda Pusuda Bekliyor
 Yaşamak İçin Yardıma İhtiyaçları Var
 Kalp Hastalığı Anneden Bebeğe Daha Sık Geçiyor
 Sigarayı Bırakan İyileşiyor
 Kansızlık Ve Halsizliğe Karşı Ne Yapılabilir?
 " Küçük Asena" Tedavi Edilmezse Cüce Kalacak
 Uçuk Deyip Geçmeyin Rahim Kanseri Yapıyor
 Her 100 Anneden 17'si Lohusalık Depresyonunda!
 Liposuction Vücudu Zayıflatmıyor Şekillendiriyor
 Bel Ağrısı Çekmeden Yaşamanın Okulu Var
 Dişlerine Bakım Yapan Korkmadan Gülümsüyor
Gelmiş geçmiş en kötü şarkı
Müzik dergisi Blender'ın müzik alanında uzmanlaşmış editörleri,...
Kamyon sıkıştırınca ters yöne girdi 1 ölü 4 yaralı
Kamyon tarafından sıkıştırılan sürücü, paniğe kapılıp direksiyon...
Alper'e kötü haber var
İstanbul'da oturan Efes Pilsen Basketbol Takımı'nın başarılı...
Ablasına rakip oldu
Ablasına rakip oldu
Hülya Avşar'ın ardından kardeşi Helin'in de tişört işine girdiğini...
Aşk bacayı sarmış!
Aşk bacayı sarmış!
Güzelliğiyle erkeklerin başını döndüren Özlem Önal ile Yılmaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.