| | Her damlası lezzet Zeytinyağı sektöründe 70 yıldır hizmet veren ve Cumhuriyet'in ilk şirketlerinden olan Kristal, sızma ve riviera türündeki üretimlerini ara vermeden sürdürüyor. Kristal Yönetim Kurulu Başkanı Noel Micaleff, sağlıklı ve dinç olmasının sırrını zeytinağına borçlu olduğunu belirtiyor; "Ege...devamı |
|
| | O aslında kul aşı çorbası Eğer bu imparatorluğun mirasçısı bizsek, toplam kültürüne sahip çıkmalı, izlemeliyiz. Aldığımızı da, verdiğimizi de. Örneğin Gulasch Suppe'nin aslı, "Kul aşı çorbası" değil midir?. Bozkurt Güvenç, en önde gelen kültür tarihçilerimizdendir. Üniversitede çalıştığım yıllarda düzenlediğimiz...devamı |
|
| | Yine yeşerdi fındık dalları Eski toplumlar fındığı kutsal saymışlar. Boşuna değil. Lezzeti bir yana, yararları sayılmakla bitmiyor. Ancak ne yazık ki hak ettiği kadar gündelik hayatımıza girebilmiş değil. İnsan bir şeyi bol ve kolay bulmaya görsün, hemen onu gözünde sıradanlaştırıyor, basitleştiriyor. Bir zamanlar...devamı |
|
| | Hırçın, sert ama çok çekici Anadolu'nun en eski yerli üzümlerinden, Boğazkere. Sofraya getirildiğinde taneleri küçük, tadı acımsı. Ama şarapta harikalar yaratıyor. Genelde Öküzgözü ile bir arada işleniyor. Tek başına bu üzümden yapılan şarapları sizin için tattık. Asıl vatanı Diyarbakır. Sıcağı, güneşi, kuru kara...devamı |
|
| | NewYork esintileri "Evinizin salonu" mantığı ile tasarlanan Shu, rahat ve sıcak bir ortama sahip. Günün yorgunluk ve stresinden uzaklaşmak isteyenlere farklı ama aynı zamanda ev atmosferinde bir eğlence mekanı sunmayı amaçlayan Shu'nun genel havası New York stilinde olup "Late Night Lounge" tarzında...devamı |
|
| | Sultan ahırında film ve yemek Yıldız Sarayı Ferhan Ahırları'nda bir sergi vardı. Sima Gandur yaratıcı bir fikirle "Sofra Tasarımı Sanattır" başlıklı sergiye, tema olarak sinemayı seçmiş. Bir "imparatorluk" ne demektir? Yanıt herhalde nereden baktığımıza da bağlı. Ama imparatorluk dediğimiz "vücut ve...devamı |
|
| | Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure Eskiden baharın habercisi, barış ve kardeşliğin arabulucusu sayılan bu güzel yiyeceği artık büyük şehirlerde kimse birbirine ikram etmiyor. Her şeyde bir hayır var." Bu bizim folklorumuzun derin bir formulüdür. Kimbilir kaç kültür ve kaç asırda, damlaya damlaya birikti, elimize...devamı |
|
| | Paskalya çikolataları yapabilirsiniz PASKALYA çikolatası yapmaya ne dersiniz? Movenpick Hotel İstanbul'un, 3 Nisan 2004 tarihinde düzenleyeceği Paskalya çikolataları yapımı kursuna katılabilirsiniz. Otelin Avustralyalı şefi Brendan Speed tarafından, 15.00- 18.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan Paskalya...devamı |
|
| | Sushi sevenlere müjde! TÜRKİYE'DE açılan ilk Japon restoranlarından Udonya, son dönemlerde büyük ilgi gören sushi ve sashmi gibi lezzetlerinde, Nisan ayı boyunca yüzde 20 indirim yapıyor. Tamamen Japon bir mutfak ekibi tarafından hazırlanan sushiler, hem lezzet hem de sunum olarak yiyenlere Japonya'daymış...devamı |
|