kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kursiyerleri devrede
Kursiyerleri devrede

Bu işin meraklıları giderek daha fazla kakao oranı yüksek çikolatadan söz ediyor ya. Onun da bir sınırı var. Kakao oranı yüzde 85'i aştığında, acılık artık onu yenilemez hale sokuyor. Buna karşı yüzde 70'le başlayan ideal bir aralık. Her iddialı isim o aralığa talip. Elbette iddia dediğimizde hangi kakao çekirdeğinin kullanıldığı da önem taşıyor.

Günümüzün iddialı çikolata imalatçıları adlandırırken, mutlaka menşeini ve nevini de açıklamaya başladılar: Venezuella'dan, Karayipler'den ya da Ekvator'daki kakaoların cinslerine atıfta bulunan, hatta bazı hallerde esasen limitli mahsulun kullanıldığını deklare eden aşçılar, bu işin giderek artan meraklılarıakademik dip notlarla da tavlamaya başladılar. Sayıları bir düzineyi bulan, ancak butik imalatçılar arasında La Maison du Chocolat ya da Pierre Marcolini gibi daha çok bilinenlerin, sınai imalatçılara da katkısı oluyor.

Bu arada meraklılar bütün dünyada kurslarda çikolata yapımını öğrenmek istiyorlar. Daha çok yeni, Appelbaum Mövenpick'de yaptı. Şimdi en son fırsat Swissotel'de: Bir hafta süre ile Lindt'in ustası ile Swissotel'in tatlı şefi meraklılara bildiklerini anlatacak.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Her damlası lezzet
 O aslında kul aşı çorbası
 Yine yeşerdi fındık dalları
 Hırçın, sert ama çok çekici
 NewYork esintileri
 Sultan ahırında film ve yemek
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Paskalya çikolataları yapabilirsiniz
 Sushi sevenlere müjde!
 Türk mutfağına bulaşmayın!
 Kebap makarnayı unutturdu
 Doğu'da sadece kebap yok
 Komşudan seçme lezzetler
 Kebabın en lezzetlisi nerede yenir?
 Caddenin değişmeyen adresi
 Hayatınıza keyif ve tat geliyor
 Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
 Yemeklerimizin gizli mesajı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Mayalardan ve Babillilerden kalan bilgilere bakılırsa kayıp gezegen...
Bağlar kültür mirasıdır
Bağlar kültür mirasıdır
Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun bir kültür mirası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.