Doğu'da sadece kebap yok
Türkiye'nin yeme-içme merkezi İstanbul'da Çin'den Fransız mutfağına, Tayland'dan Meksika mutfağına, canınız ne çekerse tatmak mümkün. Uluslararası lezzetlere duyulan merak nedeniyle kendi kültürümüze ait yemeklerin biraz ihmal edildiği de bir gerçek. Tabii dört bir tarafta sürekli yenileri açılan kebapçıları saymazsak. Doğu mutfağı denilince akla hemen kebap ve lahmacun gelse de o yörelerin bilmediğimiz birbirinden lezzetli yemekleri var. İşte İstanbul'da bu farklı lezzetleri tadabileceğiniz az sayıdaki mekanlardan biri de Taksim Tünel'deki Noşican. Yaklaşık bir yıldır hizmet veren Noşican'da, ağırlıklı olarak Kürt mutfağından seçmeler sunuluyor. Zaten Noşican, Kürtçe "afiyet olsun" demek. Rahmi ve Birgül Batur çiftinin birlikte hazırlayıp sundukları yemekler arasında, mantıyı andıran şemşomatik, sumaklı kuru patlıcan biber dolması, tırşik, mumbar gibi yemekler bulunuyor.
ÜNLÜ MÜDAVİMLERİ VAR Bu küçük lokantanın ünlü müdavimleri de var. Koreograf Mustafa Erdoğan, gazeteci Ragıp Duran, modacı Ümit Ünal, yönetmen Fatih Akın, Kardeş Türküler ekibi bu isimlerden sadece birkaçı. Beyoğlu çevresinde yaşayan yabancıların da sıklıkla uğradığı mekana, Ciwan Haco da İstanbul konseri için geldiğinde uğrayıp yemeklerin tadına bakmış. Saat 10.00'dan akşam 22.00'ye kadar servis yapılan mekanda fiyatlar da oldukça uygun. Porsiyon fiyatları 4 milyon 6 milyon TL arasında değişiyor. Tel: (0212) 245 73 68
Neslihan Tunç
|