|
 |
|
 |
  |
|
ONUR'un yaşaması için 500 milyar lazım
25 yaşındaki Onur Palabıyık, hem zayıf kalbine hem de olanaksızlığa karşı mücadele veriyor. İki ayda 7 kez kalp krizi geçiren talihsiz gencin kalp nakli olması için 300 bin Euro gerekiyor.
FAZLA ZAMANI KALMADI Onur'un hayatta kalabilmek için yeni bir kalbe, yeni bir kalp için de yardımseverlerin desteğine ihtiyacı var. Çünkü, kalp nakli öncesi takılması gereken yapay pompa Türkiye'de yok ve yurtdışında ameliyat olması gerekiyor. İki aydan beri Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yatan Onur Palabıyık'ın ailesi, kalp naklinin bedeli olan 300 bin Euro'yu (Yaklaşık 500 milyar lira) karşılayacak güçte olmadıkları için yardım bekliyor. Kalp kasları çalışmadığı için halen Siyami Ersek Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde yatan talihsiz Onur, zamana ve ölüme karşı gün sayıyor.
ÖMRÜNÜN BAHARINDA Onur'un ailesi, İstanbul Valiliği'nin de izniyle bir yardım kampanyası düzenledi. Oğlunun yaşaması için yardımseverlerin bağışlarına çok ihtiyaçları olduğunu söyleyen dertli anne Cenkgül Palabıyık, "Yapacağınız küçük bir yardım bile göl olup genç bir insana hayat verecektir. Tek evladımın yaşayabilmesi için Türk halkının desteğine ihtiyacımız var" diyor. 25 yaşındaki Onur'un devlet memurluğundan emekli babası İbrahim Palabıyık ise; yaşadıkları çaresizliği şöyle ifade ediyor: "Böyle bir şeyin oğlumun başına geleceğine keşke benim başıma gelseydi. O daha 25 yaşında, hayatının baharında..."
'Canım iyileşeceksin... Çocuklarımız olacak' Onur'un 18 ay önce evlendiği eşi Selma Palabıyık, şu anda Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde yatan kocasının başından hiç ayrılmıyor. Selma, "Onur'un en büyük hayali çocuk sahibi olmaktı. Kendi tek çocuk olduğu için hep kalabalık bir aile düşlerdi. İnşallah iyileşecek ve hayalleri gerçekleşecek" sözleriyle umudunu yitirmediğini dile getiriyor. Onur için düzenlenen yardım kampanyasına 'www.onur.ws' adlı internet adresinden ulaşılırken, İçişleri Bakanlığı'nın denetiminde açılan yardım hesap numaraları ise şunlar: Yapı Kredi Bankası Fındıklı Şubesi: 0056043-3 (Türk Lirası hesabı) Yapı Kredi Bankası Fındıklı Şubesi: 3623403-3 (Döviz hesabı)
H. Nevruz Tol / Murat KEKLİKÇİ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|