Radyoterapi hariç her alanda yabancı iyi hastanelerle yarışırız
* Bütün çocuklarınız meslek olarak sizi takip ediyor galiba? Beş oğlum var. Dördü doktor. Aslında altı tane. Bir tane de yeğenim var, o da doktor. Küçük oğlum daha 15 yaşında. Onu da doktor olması için eğitiyorum.
* İyi bir hastane sahibi olmak için size göre doktor mu olmak gerekiyor? Ne var biliyor musunuz? İşadamı gözüyle baksak da işim ne, sağlık. Bütün dalların ne kullandığını, hekimin ne yaptığını hepsini bilmek mecburiyetindesin. Göz doktorun yalnız gözü bilirken, sen kulağı da, nörolojiyi de dahiliye yi de kadın doğumu da bilmek zorundasın. Yani ben bilmek zorundayım. Onları bilince zaten 60 hastaneyi yönetmek kolay oluyor. Bana göre mutlaka böyle bir yatırıma giren doktor kökenli olmalıdır.
YATIRIMLARIM SÜRECEK * Siz kendi hastanenizde doktora gitmekten neden hoşlanmıyorsunuz? Hani çok fazla özen göstermekten dolayı hata olur ya, işte o olmasın diye. Ben genelde bir arkadaşımın muayenehanesine giderim. Çünkü sendeki ya çok özen gösteriyor, ya da bir şey olmaz diye bakıyor.
* Sağlıkta sizce Türkiye hangi konularda Avrupa ve ABD'den daha iyi değil? Bence radyoterapi hariç, Türkiye'de artık her türlü sağlık sorunuyla ilgilenebilir, yarışır hale geldik. Biz her yıl Türkiye'yi sağlık alanında en az bir yenilikle tanıştırıyoruz.
* Siz hiç danışmanlık aldınız mı? Hiç almadım. Danışmanlığım Karadenizliliğimden geliyor. Ama tabii yurtdışına gidip, hastanelere bakıyoruz, inceliyoruz. O ayrı bir konu.
* Konuşmalarınızdan 60 hastanede kalmayacağınız anlaşılıyor. Başka yatırımlar da olacak mı? Devam edecek. Şimdi Anadolu'da bir projemiz var ama ondan şu anda söz etmek istemiyorum. İstanbul'da yeni projelerim var. Makendonya'da bir projem var. Üsküp'te kağıt işlemlerini bitirmeye çalışıyoruz. 40 milyon dolarlık bir hastane yatırımı olacak.
* Her hastaneniz 40 milyon dolara mı mal oluyor? Hastane 100 milyon dolara mal oluyor diyorlarsa ya beceriksiz bir insanın yaptığı bir iştir. Ya da para aklıyordur. Hastane yatırımları 40 milyon doları geçmez.
HASTAYI ÇEVİRMEYİZ * Toplumdan aldığınızı topluma vermek için neler yapıyorsunuz peki? Sosyal sorumluluk projeleriniz var mı? Şimdi Demre'de babamın adına bir ilkokul yaptık. Annemin adına bir tane spor salonu yaptık. Bir tane de ağabeyimin adına bir öğretmen evi yapıyorum. Şimdi aynı yerde çok amaçlı bir lisenin hazırlığını yapıyorum. Eşim okuldaki bütün çocukları bayramlarda, yılbaşlarında giydirir. Erzaklarını temin ediyor.
* Kapıdan hasta çevirildiğini hep duyarız. Siz de böyle şeyler oluyor mu? Katiyen olmuyor. Bir kere biz fakirlerden zaten para almıyoruz. Geldiği zaman hastanın cebine, rengine, ırkına bakmıyoruz. Ama bazıları rol yapıyor. Parası var ama vermemek için rol yapıyor. Düşünün burada bedava tedavi görüp, kapıda son model bir Mercedes'e binen hastalar oldu. Bu tabii iyi niyeti suistimal oluyor.