kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tam 12 yıldır sendika başkanı
Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
Tam 12 yıldır sendika başkanı

Tam 12 yıldır sendika başkanı

CENGIZ Teke tam 12 yıldır Haber-İş Sendikası'nın başında. Sendika başkanı olmadan önce o zamanki adıyla PTT'de teknisyen olarak görev yapan Teke, sendikada yöneticilerin huzur hakkı adıyla 3-3.5 milyar lira maaş aldıklarını söylüyor. Teke'nin ifadesine göre başkan olarak kendi aldığı maaş ise 4 milyar lira. Teke aynı zamanda sendika ile sendikaya ait vakfın ortak olduğu şirketin de "10 yıllığına atanmış genel müdürü". Teke'nin bu şirketteki maaşı ise bilinmiyor. Sendikaya ait bir başka mal varlığı da Çeşme ile Mersin'deki eğitim ve dinlenme tesisleri. İddiaya göre sendika Antalya Kemer'deki 5 yıldızlı Grand Haber Oteli'nin de sahibi. Bunlarla ilgili sorun ise işletilme şekillerinden kaynaklanıyor. Teke'nin ifadesiyle dinlenme tesislerindeki hiçbir parasal işlem muhasebeleştirilmiyor. Sendika üyeleri geliyor, dinleniyor ve cüzi bir ücret ödeyip gidiyor. Teke'ye göre bu sistemde gelir gideri karşılıyor, alacak verecek olmuyor. Aksini iddia edenler ise toplanan gelirlerin Teke'nin avucuna sayıldığını söylüyor.

BİNLERCE ÜYESİ VAR
Haber-İş, Türk-İş'e üye sendikaların en büyüklerinden biri. Türk Telekom ve PTT'de çalışanların üye olduğu sendikanın toplam 36 bin üyesi bulunuyor. Sendika için işçilerin ücretlerinden kişi başına ayda bir yevmiye sendika aidatı kesiliyor. Bu da yaklaşık olarak işçi başına 30-35 milyon liraya denk geliyor. Sendikanın sırf üye aidatlarından elde ettiği yıllık gelir 15 trilyon lira. Sendika yıllık gelirin yüzde 5'i oranında yönetim kuruluna temsil ve harcama yetkisi veriyor. Sırf üyelik aidatlarından elde edilen gelir dikkate alındığında başkan ve yönetim kurulu üyelerinin 750 milyar liralık harcama yetkisi olduğu anlaşılıyor.

TOP ARTIK SAVCILIKTA
Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası'nın başkanı olan ve binlerce işçiyi temsil eden Cengiz Teke, hakkındaki iddialara ilişkin olarak Çalışma Bakanlığı ve Türk-İş Genel Merkezi'nin denetlemeler yaptığını ve denetim kurulunun raporlarının da savcılığa verildiğini iddia ediyor. "Biz savcılıkta her türlü ifadeyi verdik" diye konuşan Teke, "Artık sonucu beklemek gerekiyor" diyor. Kardeşi, oğlu, yeğeni, gelini, amcasının kızı, kayınbiraderi, eniştesi, dünürü, akrabası ve arkadaşı olmak üzere yirmiden fazla yakınını sendikada işe aldığı iddia edilen Cengiz Teke, "Bizim sendikamızda 110 personel çalışıyor. Üç tane de benim akrabamın çalışması nahoş bir şey değil" yorumunu yapıyor. Sendikada herkesin birbiriyle ilişkisi olmasının normal olduğunu kaydeden Teke, "O onun bir şeyidir. O onun bir köylüsüdür. Başka türlü olmaz ki zaten bu işler. Bir insan boş geziyor da dışarıda falan dolaşıyor da o insana maaş veriyorsan bu ayrı bir şeydir. Burada herkes çalışıyor. İşine göre adam alınıyor. Ve adam da işini yaptıktan sonra maaşını alıyor" şeklinde konuşuyor. Cengiz Teke, oğlu Dursun Teke'nin sendikada çalışmasıyla ilgili olarak "Şimdi bu çocuğu ben bir yerlerde iş oldu da iş bulabildim de çalıştırmadım mı? Niye çalışmayacak sonra. Benim oğlum olması niye bu kadar şey olsun ki. Bunun konu yapılması bile yanlış yani" dedi. İddialara göre Teke'nin sendikada çalışan akrabalarının isimleri şöyle: Kardeşi Deniz Teke, oğlu Dursun Teke, yeğenleri Yalçın Teke, Sibel Teke, gelini Tuğba Teke, kuzeni Gülşen Korkmaz, kayınbiraderi Mesut Garip ve dünürü Yücel Ayaz .
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Her çalana kapı açmayın
 Sokak ortasında bıçaklandı
 Henüz 13 yaşında insanlık ödülü aldı
 44 yaşında 17. çocuğunu doğurdu
 Havalimanlarının radarları yedeklendi
 Liderlik isteğim hiç olmadı
 Buz üstünde yarış
 Eksi 25 derecede buzdan sinema perdesi kuruldu
 TV'den gördü intihar etti
ERDAL ŞAFAK
Dağ başında bir genç var
Orhan Pamuk'un kulakları...
AHMET HAKAN COŞKUN
Seçime doğru spekülasyonlar
Yerel seçim hem AKP, hem de...
MEHMET BARLAS
İktidarla uygar diyalog, şarklı gösteriye...
ÖMER ÇELİK
Değerler ve araçlar
"Dünya barışı" ya da "düzeni",...
ÖMER LÜTFİ METE
Sağduyu çarmıhta
İsa'nın Arzusu' (Passion of Christ)...
SAVAŞ AY
Başbakan'ın kantin hikâyesi
Kadir Topbaş okullu olarak,...
Yedi oscarlık Fenerbahçe
Yedi oscarlık Fenerbahçe
F.Bahçe, Nobre'nin erken golüyle rahatladı. Onur mücadelesi yapan...
Pole position bizim
Pole position bizim
F.Bahçe'nin hocası Daum liderlik için, "İyi bir duruma geldik.
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
CHP lideri Baykal, partisinin seçimde düşük oy alacağını ve...
Ecevit: Hayal kurmuyorum 1'inci olabiliriz
Ecevit: Hayal kurmuyorum 1'inci olabiliriz
Yerel seçimlere katılacak partiler arasında en fazla kadın...
Kişi başına 150 ağaç
Kişi başına 150 ağaç
Bundan 10 yıl önce erozyon ve yaratacağı tehlikeler hakkında kimse...
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu
Azılı bir suç şebekesinin lideri evinden kimliğini çalınca, Ünal Gül...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.