kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Henüz 13 yaşında insanlık ödülü aldı
Henüz 13 yaşında insanlık ödülü aldı

Sinagog'daki bomba teröründe yararlanan bir kişiyi tek başına hastaneye taşıyan 13 yaşındaki Ahmet, insanlığının mükafatını üst üste alıyor.

TÜRKİYE, Şişli'deki Beth İsrael Sinagogu'na düzenlenen saldırıda ağır yaralanan bir vatandaşı tek başına hastaneye yetiştirerek, insanlık dersi veren 13 yaşındaki Ahmet Vural Ocaksönmez'i SABAH'ın manşetiyle tanıdı. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen büyük bir cesaret örneği gösterip, kanlar içindeki yaralıyı Şişli Etfal Hastanesi'ne götüren Ahmet, bu davranışıyla büyük küçük herkesin hayranlığını kazandı. Ahmet, bu davranışıyla Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından cep bilgisayarı ile ödüllendirildi.

İNSANLIK ÖDÜLÜ ALACAK
Küçük kahraman şimdi de İnsanlık Ödülü'ne layık görüldü. Beş yıldır eğitim, sanat, spor alanında yılın en başarılı isimlerini ödüllendiren Gökçe Karataş Vakfı, Ahmet'i "İnsanlık Ödülü"ne layık gördü. Bu sene ilk kez Ahmet için verilecek İnsanlık Ödülü, bundan böyle gelenekselleşecek. Vakıf, ödül olarak Ahmet'e bir yıl boyunca eğitim bursu verecek. Başarılı olduğu takdirde, üniversiteyi bitirinceye kadar da eğitim giderlerine katkıda bulunacak. Ahmet, ödülünü 15 Mart'ta Ankara Devlet Konukevi'nde yapılacak törenle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden alacak.

DOĞUM GÜNÜNDE ALACAK
Ahmet, ödülünü bundan 7 yıl önce Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmasına 6 ay kala trafik kazasında ölen Gökçe Karataş'ın doğum gününde alacak. Vakfın kuruluş hikayesini duyduktan sonra çok etkilendiğini söyleyen Ahmet, "Böyle bir ödülü çocuklarını kaybeden bir anne babanın kurmuş olduğu vakıftan almak çok anlamlı. Bundan daha güzel mutluluk olamaz. Nevzat ve Nebahat Karataş ile tanışmak için sabırsızlanıyorum. Şimdiden çok heyecanlanıyorum" diyor.

"YAŞADIKLARIMA İNANAMIYORUM"
"Etrafımdaki kişilerin, özellikle de Abdullah Gül'ün telefon benimle gurur duyduğunu söylemesi beni çok mutlu etmişti. Şimdi de bu ödül geldi, yaşadıklarıma hala inanamıyorum" diye konuşuyor. Ahmet, duygularını şöyle anlatıyor: "Tüm bu olanlar kendimi çok önemli biri gibi hissetmemi sağladı. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. O adamı kurtarırken ödül alacağımı ya da etrafımdakileri bu kadar mutlu edeceğimi düşünmemiştim. Hele böyle bir vakıftan ödül almak beni çok duygulandırdı. Evi arayıp haber verdiklerinde babam dayanamayıp mutluluktan ağladı. Bana duydukları güveni boşa çıkarmayıp derslerime çok çalışacağım." Alpaslan İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Ahmet, koyu bir Galatasaray taraftarı. 4 yıldır Kireçburnu Spor Klübü'nde futbol oynayan Ahmet, bir yandan da ailesinin geçimine katkıda bulunmak için dizilerde küçük roller alıp para kazanıyor. Büyüdüğünde iyi bir futbolcu ya da tiyatrocu olmak istediğini söyleyen Ahmet, "Dizilerde iki yıldır küçük roller alıyorum. Amacım okul masraflarımı karşılayıp aileme daha az yük olmaktı. O nedenle bu eğitim bursu çok işime yarayacak" diye konuşuyor. Oğluyla gurur duyduğunu söyleyen Emel Ocaksönmez, Ahmet'i daha iyi okullarda okutmak istediğini, ancak imkanlarının el vermediğini söylüyor. ğlumu daha iyi şartlarda yetiştirmek isterdim" diyen Emel Hanım, kendi yağında kavrulan bir aileyiz. Onun okuyup büyük adam olmasını istiyorum. Bu eğitim bursu yükümüzü hafifletecek. Ona inanan herkese minnettarım" diyor.

KAZADA ÖLEN OĞULLARI ADINA VAKIF KURDULAR
Gökçe Karataş Vakfı, Ankaragücü'nün eski başkanlarından Nevzat Karataş ve ressam eşi Nebahat Karataş tarafından, 22 yaşındayken trafik kazasında yitirdikleri oğulları Gökçe'nin anısına kuruldu. Nihat Karataş, gazetedeki haberi okuduğu günden beri Ahmet'e böyle bir ödül vermeyi düşündüğünü anlatıyor. Karataş, şöyle konuşuyor: "Yardım etmeyi unutan bir milletiz ama Ahmet tek başına birinin hayatını kurtardı. Ahmet sayesinde oğlumuzun adını yaşatmak için kurduğumuz vakıfta, böylesine anlamlı bir ödül vermeye başladık. 5 yıldır 15'e yakın ödül veriyoruz. İnsanlık ödülünü ise ilk kez Ahmet'e veriyoruz. Fikri vakıf yönetimine sununca seve seve kabul ettiler. İnsanlığın ölmediğini ve ödüllendirileceğini göstermek istedik. Artık Gökçe'nin doğum gününlerinde dağıtıyoruz . Dikmen'de de 1000 kişilik bir ilkokul açtık. Her yıl bin Gökçe yetişiyor."

Pervin METİN

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Her çalana kapı açmayın
 Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
 Sokak ortasında bıçaklandı
 44 yaşında 17. çocuğunu doğurdu
 Havalimanlarının radarları yedeklendi
 Liderlik isteğim hiç olmadı
 Buz üstünde yarış
 Eksi 25 derecede buzdan sinema perdesi kuruldu
 TV'den gördü intihar etti
ERDAL ŞAFAK
Dağ başında bir genç var
Orhan Pamuk'un kulakları...
AHMET HAKAN COŞKUN
Seçime doğru spekülasyonlar
Yerel seçim hem AKP, hem de...
MEHMET BARLAS
İktidarla uygar diyalog, şarklı gösteriye...
ÖMER ÇELİK
Değerler ve araçlar
"Dünya barışı" ya da "düzeni",...
ÖMER LÜTFİ METE
Sağduyu çarmıhta
İsa'nın Arzusu' (Passion of Christ)...
SAVAŞ AY
Başbakan'ın kantin hikâyesi
Kadir Topbaş okullu olarak,...
Yedi oscarlık Fenerbahçe
Yedi oscarlık Fenerbahçe
F.Bahçe, Nobre'nin erken golüyle rahatladı. Onur mücadelesi yapan...
Pole position bizim
Pole position bizim
F.Bahçe'nin hocası Daum liderlik için, "İyi bir duruma geldik.
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
CHP lideri Baykal, partisinin seçimde düşük oy alacağını ve...
Ecevit: Hayal kurmuyorum 1'inci olabiliriz
Ecevit: Hayal kurmuyorum 1'inci olabiliriz
Yerel seçimlere katılacak partiler arasında en fazla kadın...
Kişi başına 150 ağaç
Kişi başına 150 ağaç
Bundan 10 yıl önce erozyon ve yaratacağı tehlikeler hakkında kimse...
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu
Kimliğini çalan hırsız kabusu oldu
Azılı bir suç şebekesinin lideri evinden kimliğini çalınca, Ünal Gül...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.