kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Pembe askerler' kışlaya alınsın mı alınmasın mı?
Kışlalara girsinler mi?
'Pembe askerler' kışlaya alınsın mı alınmasın mı?

'Pembe askerler' kışlaya alınsın mı alınmasın mı?

Avrupa, şu sıralar gay'lerin askerliğe alınıp alınmamasını tartışıyor. Çünkü örneğin İtalyan erkeği askerlikten kaçmak için sahte doktor raporuyla homoseksüel olduğunu iddia ediyor. Öte yandan gerçek homoseksüeller de kışlaya girmek istiyor.

BELÇİKA
Belçika'da askerlik 1995'ten beri 'profesyonel meslek' haline getirildi. Askerliğin vatandaşlar arasında ilgi görmemesi üzerine devlet, sinema ve televizyonlara reklam vererek asker aramaya başladı.

İTALYA
İtalyan gençleri gönüllü askerlik yapmak istemiyor, bunun için de sahte doktor raporlarıyla homoseksüel olduklarını iddia ederek askerlikten yırtıyorlar. Örneğin İtalya'nın Alto Adige Bölgesi'nde, askerlik yapmamak için tam 150 kişi kendini homoseksüel ilan etti. Spor salonlarında kas geliştiren, diskolarda vücudunu sergilemekten hoşlanan İtalyan erkeklerinin önemli bir kısmının askerlik yapmak istememesi de ülkede yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Öte yandan homoseksüel dernekleri ve internetteki gay siteleri de askerlik probleminin kışlaların gay'lere ve yabancı göçmenlere açılması ile çözümlenebileceğini önererek tartışmayı başka bir boyuta taşıdı. Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın eski milletvekillerinden, emekli general Luigi Caligaris'in de yaptığı açıklama tartışmanın iyice alevlenmesine neden oldu: "Kışlalar gay ve lezbiyenlere açılmalı. Kışlalarda heteroseksüellere uygulanan kurallar homoseksüellere de uygulanırsa herhangi bir sorun çıkmaz."

İNGİLTERE
İngiltere'de her yıl 60 kadar kişinin eşcinsel olması gerekçe gösterilerek, askeriye ile ilişkileri kesiliyor. Ülkede eşcinsellerin askere alınmaması konusunda bir yasa bulunuyor.

ALMANYA
Almanya'da 'pembe askerler' konusu hiç tartışılmadı. Almanya'nın bilinen katı disiplin kuralları, askeriye ve eşcinsellik sözcüklerinin yan yana gelmesine bile müsamaha göstermiyor.

ABD
Amerika Birleşik Devletleri'nde Stephen Funk, 'Irak savaşına katılmaması nedeniyle' askerlikten atıldı. Stephen Funk, bir açıklama yaparak, kendisinin "eşcinsel olması nedeniyle" ordudan atıldığını kamuoyuna duyurdu. Denizci Funk, 'vatani görevini yerine getirmemek' suçundan iki yıl hapis cezası ile yargılanıyor. CNN'de tartışma programı yapan Bob Woodward ise, eşcinsellere karşı sert tavırlarıyla tanınan ABD Başkan Yardımcısı Richard B. Cheney'nin kızı Mary'nin eşcinsel olduğunu ortaya çıkardı.

TÜRKİYE
Türkiye'nin askeri yasalarında 'alenen eşcinsel olanlar askerlik yapamaz' diye bir yasa maddesi bulunuyor. Bu yasa maddesi, askeri psikiyatrinin eşcinselliği 'psikoseksüel bir bozukluk' olarak gören yaklaşımı ile de tamamlanıyor. Gey-Lezbiyen Grubu Kaos GL bu konuda şöyle bir açıklamayla tartışmaya katılıyor: Elbette, binlerce Türk vatandaşı eşcinsel erkek, eşcinselliğini gizleyerek askerliğini yapıyor. Çünkü eşcinseller askerliğe alınmadığında kendilerine, kamuoyunda 'çürük' denilen ve kişiyi 'ileri derecede psikoseksüel bozukluk' olarak tanımlayan bir rapor veriliyor. Bu raporda kişinin eşcinselliği ifşa edilmiyor.

Yasemin TAŞKIN / ROMA - Fikret AYDEMİR / Aslı AYDI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Akıllandım ve döndüm
 Uyum yasalarını kim takıyor ki!
 Karzai'nin modası bizimkileri de sardı
 Mahkum kadınlara eğitim seminerleri
 Birlikte çalışacaklar
 Yeni aşka hazırlık
 Her şey tepetaklak
 Sevimli mantarlar ile süslü yastıklar
 Sevgi Sözcükleri
 Vitrin Meleği
 Kadın programı ile reklamlar garanti
GÜLSE BİRSEL
Sağlıklıyım, sağlıklısın, sağlıklılar!
Tam da rahata...
AYŞE TÜTER
Hindili pide
Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda soğanları...
"Hayattan hıncımı böyle alıyorum"
Kubilay sahte ismiyle yüzlerce kişiyi dolandıran 18 yaşındaki Emrah...
Güldünya öldükten sonra kıymetli oldu
Töre kurbanı Güldünya için herkes ayağa kalktı. 22 yaşında bebeğiyle...
Cami inşaatı çöktü 2 kişi öldü, 10 yaralı
UŞAK'TA inşaat halindeki caminin kubbesi çöktü. Enkaz altında...
Haute couture partici
Haute couture partici
Dünya sosyetesi için partiler düzenleyen ve bu alanda uluslararası...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
Dada veda etti
Aksel Goldenberg ile Jeremie Trigano'nun...
O gülüşü var ya !
O gülüşü var ya !
İngiliz Sun gazetesi 'en güzel gülüşlü' oyuncuyu seçti. Ülkenin ünlü...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.