kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güldünya öldükten sonra kıymetli oldu
Güldünya'ya devlet töreni

Cenazesini Bitlis'e polis götürdü. Namazını Diyanet İşleri Başkanı kıldıracak. Bebeğine Bakan sahip çıktı.

Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in dramını konferans için gittiği ABD'de öğrenen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, yardımcısına telefon etti, "Cenazeye yetişip namazı ben kıldıracağım" dedi.

6 AYLIK UMUT ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NA
Ailesi
önce reddettiği cenazeyi dün almak isteyince, Güldünya'nın tabutu iki polis eşliğinde Bitlis'e gönderildi. Devlet Bakanı Akşit de Güldünya'nın altı aylık oğlu Umut için "Mahkeme kararıyla sahip çıkacağız" dedi.

DİYANET'LE KADIN DERNEKLERİ EL ELE
Evlatlık
verildiği aileden alınan Umut'un bakımını Çocuk Esirgeme Kurumu üstlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı, kadın derneklerinden de görüş alarak töre cinayetleriyle mücadele için bir dizi hutbe hazırladı.


***

Güldünya öldükten sonra kıymetli oldu

Töre kurbanı Güldünya için herkes ayağa kalktı. 22 yaşında bebeğiyle ortada kalan genç kadına, sağken değil öldükten sonra sahip çıkıldı.

1 Cenazeyi istemeyen aile fikir değiştirince dayısı almak için başvurdu. "Cinayeti onaylamıyorum. Çocuğuna da sahip çıkacağız" dedi
2 İstanbul Belediyesi'nin bir ambulansıyla cenaze Bitlis'e doğru yola çıktı. İki polis de cenazeyi jandarmaya teslim edene kadar eşlik edecek
3 Diyanet de olayı yakından takip ediyor. ABD'den dönen Başkan Prof. Ali Bardakoğlu cenaze namazını kıldırmak için Bitlis'e gidiyor
4 Devlet Bakanı Güldal Akşit, Güldünya'nın bebeği Umut'a sahip çıktı. Umut yuvaya yerleştirilmek üzere evlatlık verildiği aileden geri alındı

TÜM Türkiye'yi sarsan uğradığı tecavüz sonucu hamile kalıp çocuk doğuran Bitlisli Güldünya Tören'e öldükten sonra sahip çıkıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı aile kararıyla kurşunlanarak öldürülen Güldünya Tören'in cenazesine en üst düzeyde katılarak, töre cinayetlerine tepkisini ortaya koyacak. Korkunç töre cinayetini bazı konferanslara katılmak için bulunduğu ABD'de alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, olayı ilk olarak basından duydu. Daha sonra yardımcılarından bilgi alan Bardakoğlu, Diyanet olarak yapılan cehalet karşısında tepki koyma kararı aldı. Dün Türkiye'ye dönen Bardakoğlu, töre kurbanı genç kadının cenazesine katılacak ve cenaze namazını kıldıracak.

DİYANET YALNIZ BIRAKMAYACAK

DİYANET İşleri Başkan Vekili Mehmet Görmez, "Biz tüm Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu cenazeye sahip çıkacağız. Başta Başkan Bardakoğlu olmak üzere Diyanet'ten üst düzey yetkililer, cenazeye mutlaka katılacak" diye konuştu. Töre kurbanı Güldünya'nın ailesi, cenazesini almaya karar verdi. Bunun üzerine 10 bin mensubu olduğu belirtilen Bitlis'in Güroymak ilçesinin Şigo aşireti, Güldünya'nın dayısı Şerif Çelik'i cenazeyi almakla görevlendirdi. Bu gelişmeler üzerine Bitlis Valiliği'nin temasa geçtiği İstanbul Valiliği, cenazenin Bitlis'e götürülmesi için Belediye'den bir ambulans ayarladı. Cenazenin götürüleceği ambulansta İstanbul'dan iki polis bulunacağı ve Bitlis il sınırına kadar gittikten sonra burada görevi jandarmaya teslim edecekleri belirtildi.

KÖYÜNE GÖMÜLECEK
OLAYI bir an önce çözebilmek ve zanlıları yakalayabilmek için soruşturmayı genişleten polis ise, cenazeyi almak için gelen dayı Şerif Çelik'i gözaltına aldı. Gözaltına alınmadan önce cenaze işlemlerini başlattığı sırada gazetecilerle bir süre görüşen dayı Çelik, olayın töre cinayeti olmadığını öne sürerek, şunları söyledi: "Anne ve babanın bu işten kesinlikle haberi yoktur. 17 yaşındaki kardeş cahilliğinden, bu işi yapmıştır. Annesi ve babası kızı korumak için hamileliği döneminde İstanbul'a kaçırmışlardır. Ama kardeşler bulundukları çevrenin de baskısıyla kendi başlarına karar alarak bu işi gerçekleştirmişlerdir. Çocukların nerede olduklarını şu anda ben bilemiyorum. Biz İstanbul'da toprağa verilmesinden yanaydık, ama anne ve babası evlatlarının kendi topraklarında defnedilmesini istediler."

KADINLAR CENAZEYE KOŞACAK
DAHA sonra gözaltına alınan Çelik sorgusunun tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı ve yeğeninin cenazesini alarak Bitlis'e doğru yola çıktı. Güldünya için ise köyünde bir mezar hazırlandı. Devlet Bakanı Güldal Akşit de bir toplantı için bulunduğu Bolu'da, Güldünya Tören'in çocuğuna devletin sahip çıkacağını belirterek, "Devlet olarak bu konuda bir mahkeme kararı çıkartarak çocuğu koruma altına alacağız. Ölen kadının yakınları bizim bu girişimimize karşı çıkarsa yapacak bir şey yok. Ama çocuğun ortada kaldığı anlaşılırsa mahkeme kararına gerek kalmadan çocuğa sahip çıkacağız"dedi. Bu arada öldürülen kadının 6 aylık oğlu Umut, evlatlık verildiği aileden geri alınarak Küçükçekmece Çocuk Bürosu'na götürüldü. Bebek, buradan yuvaya yerleştirilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Uçan Süpürge Derneği Başkanı Halime Güner, günlerdir dünyanın bir çok ülkesinden telefonlar aldıklarını, olayın özellikle İsveç Hükümeti tarafından yakından takip edildiğini söyledi. Güner, "Bu cenazeye Türkiye'deki tüm kadınlar sahip çıkacak. 'Artık bu son olsun' dileğiyle Türkiye'den kadınlar akın akın cenazeye gelecek" dedi.

H.Nevruz TOL-Binali BALCI Fatih CANITEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 "Hayattan hıncımı böyle alıyorum"
 Cami inşaatı çöktü 2 kişi öldü, 10 yaralı
 Dondurma üçüzler
 Özet Haber
ERDAL ŞAFAK
Derviş nereye koşuyor?
Kemal Derviş kulisleri bir kez...
MEHMET BARLAS
İşte bir Dolar Milyarderi... Turgay Ciner'le bir...
ÖMER ÇELİK
Sorumluluk üretmek...
Her konuda görülen uç saflaşma...
ALİ SAYDAM
İşte İnsan! İşte reklam!
Ne zaman SABAH'ın...
SAVAŞ AY
Sultan Süleyman'a kalmadı!..
İhtiras tramvayı yolcu...
REFİK DURBAŞ
Karasularının önemi...
FransIz FR3 TV'de yayınlanıp...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Eski kuruşlarınızı çıkarın!
Kaç zamandır hazırlıyorlar,...
HINCAL ULUÇ
Keyif eşekte mi olur, Hürriyet'te mi?..
Pazar...
İşte Derbinin Şifreleri
İşte Derbinin Şifreleri
1- 22 golde ya son vuruşu ya asisti kafayla yapan Fener, bugün de...
Arzuman ilk kez bir FB-GS derbisinde
Arzuman ilk kez bir FB-GS derbisinde
Geçen sezon 13 Süper Lig maçı yöneten İsmet Arzuman, bu sezon 22...
'Modern hırsızlar vardı'
'Modern hırsızlar vardı'
Başbakan Erdoğan 'Modern hırsızlar cebinizdeki parayı çalıyorlardı.
Baykal ilk mesajı Karayalçın'a verdi
Baykal ilk mesajı Karayalçın'a verdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Solda Güç Birliği konusunda...
'Kardeş' kavgası PKK'yı ikiye böldü
'Kardeş' kavgası PKK'yı ikiye böldü
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, örgüt içinde kendisine...
RTÜK'ün uyarısı yargıdan döndü
Ankara 8. İdare Mahkemesi, RTÜK'ün atv'ye yaptığı Kürtçe yayın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.