kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sergen abi işi bitirir
Sergen abi işi bitirir
Ne yapsak eleştiri olur
İnciler

Sergen abi işi bitirir

UEFA gecesinde Nihat'tan Beşiktaş'a moral. Yılın Futbolcusu ödüllü Nihat, "Sergen Abi Valencia savunmasını çözer, frikikleriyle de golünü atar" dedi.

***

Sergen abi işi bitirir

"Valencia savunması sıfıra inilip yerden geriye doğru yapılan ortalarda çöküyor. Bir de çok faul yapıyorlar. Sergen Abi'nin gol bulacağı frikiklere yol açarlar".

Nihat Kahveci.. Henüz 24 yaşında.. Şu anda Avrupa'nın en önde gelen ligi olan İspanya'da futbolu ve golleriyle yıldızlardan biri olarak öne çıktı. Türk futbolunun gururlarından olan Nihat, bu çıkışıyla SABAH Spor Ödülleri 2003'te yılın futbolcusu unvanını aldı. Genç yıldız ile San Sebastian'da hem bu ödülü hem de UEFA Kupası'nda Beşiktaş'ın Valencia ile oynayacağı maçları konuştuk: "İki takımın da şansını eşit görüyorum. Valencia güçlü bir takım. İspanya Ligi ikincisi. Bu da ne kadar dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Evinde ve deplasmanda farketmiyor; hep iyi oynuyorlar. Ama gol yemeyecek bir takım değil" diye söze başlayan Nihat,Valencia'yı çok beğendiğini itiraf ediyor: "Valencia, bana göre, İspanya'nın oyun disiplinine en sadık, en iyi oyun kurgusuna sahip takımı. 11 kişiyle savunma yapıp 11 kişiyle hücuma çıkıyorlar. Oyuncular arasında boşluk bulmak çok zor. Kademeleri çok iyi. Real Madrid maçında herkes gördü. Beraberlik şansa geldi.

Beşiktaş'a benziyorlar
Oyun kurguları Beşiktaş'la örtüşüyor. Defans güvenliğini ofanstan öncelikli tutuyorlar. 'Önce gol yemeyelim, nasıl olsa atarız' prensibi var. Bence de son yıllarda en geçerli olan sistem bu oldu. Beşiktaş da defans güvenliğini ön planda tutup yıldızlarıyla sonuca gitmeye çalışıyor. Ligde 17 gol yiyen Deportivo'nun ardından 18 golle en az gol yiyen, bunun yanısıra da ligin en çok gol atan takımı. Fizik güçleri çok iyi. Sahada diri kalmak gerek."

Yenilmeyecek takım yok
Nihat'a "Anlattıkların umudumuzu kırıyor. Valencia'ya karşı Beşiktaş ne yapmalı da bu takım karşısında tur şansını arttırsın?" diyoruz. İşte Nihat'a göre Beşiktaş'ın tur reçetesi: "Öncelikle kafaya şunu kazıyacaksın: Dünyada yenilmeyecek takım yoktur. Örneğin, dünyanın en büyüğü Real Madrid'i son üç maçtır evimizde 3-0, 4-2 ve 1-0 yendik. Beşiktaş çıkacak, kendi futbolunu tıkır tıkır oynayacak. Korkmadan, ama tedbiri elden bırakmadan. Sonuçta karşıdaki çok tehlikeli bir takım. Takımın beyni Aimar. Oyunu o kuruyor. Aimar oynarsa onu bozmak, oyun kurmasını önlemek Beşiktaş'ın lehine olur. Defanstan Ayala'nın süpriz çıkışları var. Duran toplarda, özellikle kornerlerde golü iyi kokluyor, iyi pozisyona giriyor. Kalede Canizares, kanatlarda Vicente, Rufete milli oyuncular. Çok tecrübeliler. İbrahim ve Kaan'ın çok çalışması ve adam kaçırmaması gerekiyor. Özellikle de Emre Abi'nin, yada Zago'nun 13 golü bulunan Mista'yı kart görmeden kontrol altında tutması gerekiyor."

Hep iyi yanlarını anlatıyorsun. Hiçmi zaafı yok Valencia'nın?
"Biz son üç maçta Valencia ile berabere kaldık. Futbolda her şey var. Bana göre iki önemli zaafları bulunuyor. Birincisi, çizgiye kadar inilip geriye çıkarılan toplarda defans çöküyor. İkincisi defansları çok agresif oynuyor. Faul yaptırılmaya, kart görülmeye müsaitler. Akıllı olunursa böyle bir tuzak kurulabilir. Ceza sahası önünde, dışında faul yapmaları, yaptırılmaları kolay. Burada sahneye Sergen Abi çıkabilir. Frikikten atılacak ilk gol Valencia'nın bütün planlarını ve kurgusunu bozabilir. Ya da Sergen Abi, İlie'yi ara toplarla kaçırabilir."

Ve Galatasaray.. Onun da rakibibir İspanyol takımı, Villarreal.
G.Saray ağır basıyor
Galatasararay'ı tur için çok daha şanslı görüyorum. Villarreal son maçında Zaragoza'ya 4-1 farklı kaybetti. Üstüne teknik direktörleri görevi bıraktı. G.Saray'ın şansı Beşiktaş'a göre çok daha fazla. Bence şanslı bir kura çektiler. Beşiktaş, İspanya Ligi'nin en zorlu takımıyla oynayacak. Buna karşı G.Saray'ın turu rahat geçeceğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray, böyle takımlara karşı daha kura çekildiğinde adıyla, ünüyle maça çıkmadan 1-0 önde. Burada turu atlamanın kilit yolu G.Saray'ın eskisi gibi hırslı ve saldırgan oynaması. İlk golü Galatasaray bulursa Villarreal panikleyebilir. Ancak ilk golü Villarreal bulursa bu sefer de moral kazanabilirler. Bu nedenle ilk golü mutlaka Galatasaray atmalı."

FATİH DOĞAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Çilingir Pancu
 Bilet çılgınlığı
 İşte 100.yıl planı
 Bombacı Hido
 Saha skandalı
 Ümit dün imzaladı bugün oynuyor
 En zor gecemiz
 Tek banko Çobanoğlu
 Adrian İlie'ye sevgi seli
 Haydi Olimpiyat'a
 Serhat derbide oynamayacak
 Gençler işini bilir
 Sistem değişiyor
 F.Bahçe Günlüğü
 Günün İçinden
 Fener'in kızları tarihi sınavda
 Frank yalnız kaldı
 Yıllar sonra
 Antep sağlam basıyor
 Şampiyonlar Ligi
 Valencia'ya da Chelsea tarifesi
 Eczacı turu eve bıraktı
 Hakem bilmecesi
 İspanyollar ters geliyor
 Alvarez: Biz çok rahatız!
 Benitez temkinli
EROL KAYNAR
Yeter ki iste...
Öyle dönüm noktaları vardır insan...
Erdoğan medyadan oto sansür istedi
Erdoğan medyadan oto sansür istedi
Başbakan basın organlarından Kıbrıs'ta müzakerelerin olumsuz...
Denktaş'a sus iması
Erdoğan, yanlış anlamalara meydan vermemek için Denktaş'ı fazla...
Kurşunların ardında hangi 'yorum' var?
Kurşunların ardında hangi 'yorum' var?
Çakar, Telegol programındaki yorumlarında Ali Şen’den Lucescu’ya,...
Türkiye'ye Birtan kriteri
Türkiye'ye Birtan kriteri
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, bakanlığının yıllık insan...
Barış Manço'nun evine sürpriz talip
Barış Manço'nun evine sürpriz talip
Barış Manço'dan miras kalan antika otomobillerin haraç mezat...
Kız annesi olacak
Kız annesi olacak
Dünya'nın en ünlü top modellerinden 5 aylık hamile Heidi...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.