kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
24 saat boyunca dans edebilirim
HAREM'in tek erkeği
24 saat boyunca dans edebilirim

24 saat boyunca dans edebilirim

Hürrem Sultan'da harem ağası bir zenneyi canlandıran İlhan Karabacak, performansıyla izleyenleri büyülüyor. Kostümlerini kendi tasarlayan dansçı, daha önce profesyonel anlamda dans dersi almadığını ve dansın hayatının bir parçası olduğunu söylüyor.

Karadenizli bir ailenin 5 çocuğundan biri olan 26 yaşındaki İlhan Karabacak, Hürrem Sultan gösterisindeki oryantal dans performansıyla izleyenlerin beğenisini topluyor. Küçük yaşlardan itibaren dansa ilgi duyan Karabacak, dansa 1996 yılında başlamış. İlk defa Hangar 2019'da sahne alan Karabacak, ilerleyen yıllarda animatörlük de yapmış. Animatörlük yaparken bir turistin isteği üzerine oryantal dans eden Karabacak, bu isteği daimi hale getirmiş. Yeşim Salkım ve İzel gibi sanatçıların kliplerinde de dans eden Karabacak, "Orada piştim", dediği Çırağan Sarayı'nda sahne almış. Bu çalışmanın ardından ise yolu Hürrem Sultan ekibiyle kesişmiş. Yetenekli dansçı ile dansa başladığı ilk yılları, Hürrem Sultan projesini ve hedeflerini konuştuk...

* Dansa nasıl başladınız?
1996-97 yıllarında başladım. Sadece dansa karşı değil, çizerlik olsun, kostüm olsun, tasarım olsun, bir şeyler yaratma ve üretme isteği hep içimde vardı. İlk olarak gerçek anlamda dans ettiğim yer Çırağan Sarayı'dır. 2000 yılında bir buçuk sene Osmanlı gecelerinde benim daha önceden çalışıp yarattığım figürler, kostümler, makyaj kullanıldı, ilk defa profesyonelce orada zenne olarak dans ettim. İki seneye yakın her gün canlı performansım vardı orada. Sahnede kendi seçtiğim müzik ve kostümlerle kendimi ifade etme şansı buldum. Başarılı da olduğumu düşünüyorum. Görüşmeye gittiğimin ertesi günü dans etmeye başlamıştım.

* Ailenizi dansa ikna etmekte zorluk çektiniz mi?
İkna etmekte zorlanmadım çünkü onlar benim dans etme isteğimi hep biliyordu zaten ama onlar da her aile gibi sigortalı bir işim olsun, mesleğim olsun, dans da hobim olsun istiyorlardı, başta onlar da hobi gibi bakıyordu ama Çırağan Sarayı ve Hürrem Sultan'dan sonra artık bunun önüne geçemeyeceklerini düşündüler. Şimdi bana her şekilde destekler.

* Hürrem Sultan projesine nasıl dahil oldunuz?
İlk teklif, 2003 yılı mart ayında Kürşat isimli 4.5 metrelik bir piton yılanıyla dans eden arkadaşıma geldi. O da benim bu proje için biçilmiş kaftan olduğumu düşündü herhalde ve beraber gidelim dedi. Bundan önce ön görüşme yaptığı Hürrem Sultan ekibi de bu işe sıcak baktı. Daha sonra neler yapabileceğimiz hakkında konuştuk ve bugünki zenne karakteri ortaya çıktı.

* Canlandırdığınız zenne karakterinden bahsedebilir miyiz?
Harem Ağası rolündeyim, sadece hareme giren erkek benim, onları eğlendiren, onlarla dans eden, haşır neşir olan erkek benim. Harem ağası 2 dakika 20 saniye boyunca oryantal gösteri yapıyor. Bir de kızların bir oryantal sahnesi var, o sahneyi baş koreograf Yıldız Çankaya ile beraber hazırladık. Kızların oryantal hocalığını da yapıyorum. Bu ilk hocalık deneyimim ama başarılı olduğumu düşünüyorlar, günden güne daha da iyi olacağını düşünüyoruz.

* İleride dans okulu açmayı düşünür müsünüz?
Ülkemizdeki erkek oryantallerin çok feminen oynadığını düşünüyorum, ileride biraz daha profesyonel bir çember içine girip biraz daha kendi yağımda kavrulduktan sonra, imkânlar elverirse isterim böyle bir okul olmasını.

* Çok iyi dans ediyorsunuz, hiç ders aldınız mı?
Hiç ders almadım, en başta hissetmek gerekiyor, ikincisi fiziksel özelliğinizin olması gerekiyor, üçüncüsü duygu olmalı, dördüncüsü duyguyu müzikle beraber pekiştirip sunabilme kabiliyeti olması gerekiyor. Yıllarca aynaların karşısında çalıştım tek başıma. Çırağan Sarayı'nda bir buçuk seneden fazla dans ettim, orada piştim, kendi yağımda kavruldum, o sahnede neler yapabilirim diye düşündüm, açıkçası yalnızdım, bana destek olan arkadaşlarım vardı, Kürşat bunlardan bir tanesidir.

ASENA'YI BEĞENİYORUM
* Dansını beğendiğiniz bir oryantal var mı?
Nesrin Topkapı. O oryantalin baştacı. Asena'yı çok beğenirim. Ritm ve kostüm olarak gerçekten çok başarılı. Bir de Çırağan'daki arkadaşım Sude, o da çok hissederek dans ediyor.

* Kostümlerinizin tasarımları size ait. Tasarım ve moda ile ilgilenmeyi düşünüyor musunuz?
Fikirlerimi kâğıda döktükten sonra kostümlerle ilgilenen profesyonel bir mağaza var, oraya sunuyorum. Kostümün fikirleri benden çıkıyor, onlar da kafamdaki kostümü dikiyor. Yaptıklarım beğenilirse, profesyonel olarak yönelebilirim.

ZEYNEP GÜLER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Üçü Bir Arada!
 İnternet sitesi ödül kazandı
 Tarot Dosyası
 Postişleri Rus mahkumlardan
 Midyat'ta Süryani villaları
 Tarihi evlerin Don Kişot'u
 Haftalık Keyif Rehberi
 Onu unutabildiniz mi?
 Sevgi Sözcükleri
 Dolu dolu pazar keyfi
 Vitrin Meleği
 Dünyanın en güzel canisi
GÜLSE BİRSEL
Reyting olayının gerçek yüzü!
Biz bu kadarını...
AYŞE TÜTER
Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin.
Altın Ayı Fatih Akın'ın
Almanya doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın'ın filmi 'Duvara Karşı' tam...
Kaçak mazot için istasyon kurdular
Gemilerden ucuza aldıkları mazotu, istasyonlara kayıt dışı satan 9...
Gençliğin sırrı kulakta
Cildi yenileyen mucize yöntemin kaynağı vücutta bulundu. Isolagen...
Verdi, imdada yetişti!
Verdi, imdada yetişti!
Verdi'nin "romantik üçlemesi"nin en son halkası "Il Trovatore"nin...
Moda Polisi
Moda Polisi
Bu kez süper!
Köşemi takip edenler bilir, Reyhan Çiftçi'yi genelde...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.