kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gurur Duyarım
Gurur Duyarım
Futbolsuz dakikam yok

Gurur Duyarım

Geçen sezon lig ve kupada attığı 17 golle parlayan 25 yaşındaki yıldız, "Hakan Şükür'le kıyaslanmak bana gurur verir. Futbolun iki yönünü de oynamaya gayret gösteriyorum" dedi.

Trabzonspor'un geçen yılki başarısında attığı 17 golle (Lig ve Türkiye Kupası) büyük pay sahibi olan Mehmet Yılmaz, bordo-mavili kulübün aylık dergisine kapak oldu. Gollerini ikinci yarıya sakladığını belirten 25 yaşındaki yıldız futbolcu, "Trabzonspor'da beklentiler büyük olduğu için sorumluluk da büyük. Kendi payıma düşen sorumluluğun bilincindeyim ve bunları yerine getirmeye çalışıyorum. Tabi insan makina değil. Her zaman iyi olamıyorsunuz. Ama sahaya çıkıp yüreğinizi ortaya koyarsanız alkış alırsınız. Bazı yönlerden kötü olabilirim ama çok koşuyorum, çok çalışıyorum. Bari koşarak takıma katkım olsun istiyorum, bir koşacaksam iki koşuyorum. Zaten yapım gereği beni bağlasalar yerinde duramam" diye konuştu.

Herkes gole endeksli
Santrforların gol atamadığı zaman başarısız göründüğünü kaydeden Mehmet Yılmaz, "Türkiye'de iyi golcüler var ama benim onlardan farkım hırsım, hücum presim, yardımlaşmam, top dağıtmam ve asistlerim. Modern futbolda forvet veya defans oyuncusu kavramı çok keskin değil. Futbolun iki yönünü de oynamak gerekli. Kendime özgü bir stilim var ancak savunmamı biraz daha geliştirmeliyim. Bu konularda kendime Hakan Şükür'ü örnek alıyorum. Böyle büyük bir yıldızla kıyaslanmak bana gurur verir. İnşallah ben de birgün Hakan Şükür gibi Avrupa'nın ünlü kulüplerine giderim, Avrupa'da kupalar kaldırırım. Bunun için çok daha fazla çalışmam gerektiğini de iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Hedefi milli forma
Trabzonspor'un hayallerinin takımı olduğunu belirten genç oyuncu şöyle devam etti: "İlk topa vurmaya başladığım günlerden beri hayalim bu formayı giymekti. Çok çalışarak başardım. Buradan da Milli Takım'ın değişmez ismi olmak istiyorum. Tüm çalışmalarım bu yönde. Allah ağır bir sakatlık vermezse ve çok büyük yanlış yapmadığım sürece bu dileğime de mutlaka kavuşacağım. Trabzon'da mutluyum, huzurluyum. Uzun yıllar bu camiaya hizmet etmek istiyorum. Kupalar kazanmak, şampiyonluk yaşamak istiyorum. Kendi memleketimin takımında olmak başka bir duygu. Avrupa'dan çok iyi teklifler gelmesi dışında Trabzonspor'dan hiçbir güç beni koparamaz."

"Seyirciyi duymam"
Maç öncesi biraz gergin olduğunu saklamayan Mehmet Yılmaz, "Maç öncesi motivasyonumu sağlarım. Sahaya çıkınca gözüm futboldan başka bir birşey görmez. Tabiri yerindeyse dünya yıkılsa umurumda olmaz. Çoğu zaman seyirciyi bile duymam. Bu yüzden seyirciden de etkilenmem. Deplasmanlar benim için fark etmez" şeklinde konuştu.

Ligde çok şey değişir
Bordo-mavili ekibin ligdeki şansına da değinen genç futbolcu, "Trabzonspor iyi yolda. Belki futbol olarak beklentileri karşılamıyoruz ancak puan olarak gayet iyiyiz. Geçen sezon çok iyi oynadığımız maçlarda puan yitirmiştik. Bu yıl tecrübe kazandık, kötü de oynasak kazanmayı biliyoruz. Zaten futbolda belli bir noktaya gelmek için, belli hedeflere ulaşmak için önce sonuca bakacaksınız. Sonuç da felaket değil. Lidere en yakın iki takımdan biriyiz. Lig uzun bir maraton ve üç puanlık sistemde 9 puan kapanmayacak bir fark değil. Yeni yönetimle birlikte taşlar yerine oturacak, takımın da önünü açacak. Bana göre ikinci yarıda ligde çok şey değişir" dedi. Genç golcü özel hayatıyla ilgili sır vermezken, "Ailelemin de tanıdığı bir kız arkadaşım var. Ancak evlenmek için erken diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bazı yönlerden kötü olabilirim ama çok koşuyorum, çok çalışıyorum. Bari koşarak takıma katkım olsun istiyorum
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bir zamanlar kazanırdı 0-0
 Futbola beyaz engel
 Biraz sabır
 Nazarmı değdi
 Kar bizi hiç korkutmuyor
 KARA KIŞ Beşiktaşlı futbolcuları esir aldı
 Son şampiyon işi sıkı tutuyor
 Brezilyalı Alex: Gelmiyorum
 Günün İçinden
 Süper Lig'de gündüz ateşi
 Beşiktaş Günlüğü
 Ülker dipten çabuk çıktı
 Afrika Cup başlıyor
 Halil Mutlu ilk sırada
 Terim memnun
 Atatürk Stadı tıklım tıklımdı
 Özberk: G.Saray kimlik arayışında
EROL KAYNAR
Emeğe yazık!
Nihayet kavuştuk derken kar, fırtına...
HINCAL ULUÇ
Efes Kupası yetmiş
G.Saray beklenenin çok uzağında bir...
LEVENT TÜZEMEN
Bu nasıl krampon
Tribündeki bir Diyarbakır taraftarının...
Annan Planı’na atıf
Annan Planı’na atıf
MGK’nın dünkü toplantısında Annan Planı da referans alınarak adanın...
Evin patronları Davos'ta
Evin patronları Davos'ta
Kayağa gitmek isterdim ama Ali'nin işleri yoğun
Ekonomiden...
İstanbul beyaz bayrak çekti
İstanbul beyaz bayrak çekti
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı 'Yeditepe'yi teslim aldı.
Donmak üzereyken otobüse sığındım
Donmak üzereyken otobüse sığındım
Gazeteden saat 16:30'da çıktım. Dört yaşındaki kızım hastaydı.
Bir yıldız doğuyor
Bir yıldız doğuyor
Tuba Ünsal, 'Mankenden oyuncu olmaz' diyenlere inat "Vizontele...
Bu kez gerçekten ayrıldık.
Bu kez gerçekten ayrıldık.
Uzun süreden beri ilişkileriyle magazin dünyasının gündeminden...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.